Bir tıkla Arda’yı Türkiye’ye geri transfer etmek mümkün
LIFESTYLE

Bir tıkla Arda’yı Türkiye’ye geri transfer etmek mümkün

Online alışverişte yeni trend cash-back shopping sistemini Türkiye’ye getiren Güçlü Kayral: - “4 büyük kulüp, eğer taraftarlarını organize edebilirse, kulüp kasasındaysa da taraftar cebinden beş kuruş çıkmadan onlarca milyon dolarlık transfer bütçesine

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Ocak 2016

UEFA'nın finansal fair-play kriterleri nedeniyle transferde sıkıntılar yaşayan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonpor'un; taraftarların organize olması halinde onlarca milyon dolarlık transfer bütçelerine sahip olabilecekleri bildirildi.

Ortağı Tunç Buyurgan ile birlikte "Alışveriş yapan herkese para veren site" mottosuyla Avantajix'i kuran Güçlü Kayral, milyarlarca dolarlık e-ticaret pazarındaki paylarını artırmak isteyen şirketlerin, son dönemlerde online alışverişte yeni trend olan "cash-back shopping" sistemine yöneldiklerini belirtti.
Avrupa ve ABD'de online alışverişin artık dörtte bire yakınının, kişilere hiç hesapta olmayan nakit paralar kazandıran cash-back shopping siteleri üzerinden yapıldığını anlatan Kayral, "4 Büyüklere" sunduğu önerisini şöyle anlattı:

"4 büyük kulübün taraftar sayısı değişik kaynaklara göre 10 ila 25 milyon arasında değişiyor. Sistemi 5 milyon İngiliz tüketiciyle buluşturan Quidco'nun üzerinden yılda 800 milyon poundluk alışveriş yapılıyor. Bu sitenin üyelerine dağıttığı para ise 50 milyon pound. Kulüpler taraftarları bu sisteme yönlendirebilirse, bu paranın çok çok üzerinde bir kaynağı kulüplere aktarabiliriz. Taraftarların yapması gereken tek şey, internet üzerinden alışveriş yapacağı siteye direkt değil de Avantajix üzerinden girmesi. Yani sadece bir fazla tıkla, Arda'yı bile transfer etmek taraftarın elinde."


Avantajix'in, hiçbir şey satmadığını fakat Türkiye'nin en büyük alışveriş platformu olduğunu kaydeden Kayral, şöyle devam etti:

"Sistemimizde şu an Türkiye'nin en saygın 300 alışveriş sitesi kayıtlı. Müşteri, alışverişini direkt bu sitelere girerek değil de Avantajix üzerinden giderek yaparsa, biz bu sitelerden yüzde 2-3 ile yüzde 50-60'lara kadar değişen oranlarda komisyon alıyoruz. Bu komisyonu da müşteriye ödüyoruz. Alışveriş sitesi bir ürün için indirim yapmışsa, kampanya düzenlemişse müşteri ayrıca onlardan da yararlanıyor. Avantajix üzerinden yapılan alışverişte, siteye direkt girildiğinde hiç hesapta olmayan bir para ortaya çıkıyor. Projemiz, bu paranın 4 Büyükler'e kanalize edilmesi üzerine kurulu. Taraftarlar online alışverişlerini Avantajix üzerinden yaparlarsa, ortaya çıkacak bu parayı kulüplere yönlendirebiliriz. Her taraftar için tek başına çok anlam ifade etmeyecek küçük meblağlar, tek kanala, yani kulübe yönlendirilirse çok büyük miktarda paralar ortaya çıkacaktır. Kulüpler taraftarlarını organize edebilirse, kulübün kasasından veya taraftarın cebinden beş kuruş çıkmadan, sadece internette bir fazla tıkla yaratılan onlarca milyon dolarlık transfer bütçesine sahip olabilir. Ayrıca bu bir kerelik kampanya olmayacak, kulüplere sürekli gelir getirecek bir sistemi oluşturmuş olacağız."

Kayral, talep etmeleri halinde Anadolu kulüplerine de bu projeyi sunabileceklerini sözlerine ekledi.

Avantajix Nedir?

Dünyadaki online alışverişlerin dörtte birine yakınında kullanılan "cash-back shopping" (para iadeli alışveriş) uygulamasını Türkiye'ye taşıyan Avantajix.com, 300'ü aşkın alışveriş sitesini tek çatı altında toplayan bir internet sitesi.

Tüketici, alışveriş sitelerine doğrudan değil de Avantajix.com üzerinden girerse, bu sitelerden komisyon alınıyor ve bu komisyon alışveriş yapan kişiye nakit para olarak ödeniyor.

Ücretsiz üye kabul eden site, alışveriş yapılması halinde tüketiciye ödenecek paranın 10 lirasını, yılda bir defaya mahsus olmak üzere hizmet bedeli olarak alıyor. Avantajix, "para kazanmak ve tasarruf" konularında ilham verici fikirlerini paylaşan üyelerinden bu parayı da almıyor.

Avantajix üyeleri siteden kazandıkları parayı "nakit olarak" alıyor. Dolayısıyla bu parayı kendileri harcayabilecekleri gibi istedikleri yere, mesela mezun oldukları okula, veya bir hayır örgütüne, veya tuttukları takıma özgürce bağışlayabiliyor.