Global Eğitim Zirvesi başlıyor!
LIFESTYLE

Global Eğitim Zirvesi başlıyor!

Açılışını, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onurlandıracağı, GED tarafından gerçekleşecek olan “Global Eğitim Zirvesi”, 26-27 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Mart 2016

Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok Bakan ve bürokrasinin önde gelen temsilcilerinin davetli olduğu Zirve'ye eğitime katkı veren ve bu alanda çalışmalar yapan STK temsilcileri, Üniversiteler, Aydınlar ve eğitim yatırımcıları katılımları ile katkı sağlayacaklar.

Global Eğitim Zirvesi 2016'nın "21. Yüzyılda Yeni Eğitim Trendleri" ana teması doğrultusunda, Türkiye'nin bölge ve komşu ülkeler ile eğitim üzerine, okul öncesinden yükseköğretime kadar bütün eğitim alanlarında karşılıklı işbirliği zeminini oluşturmak amaçlanmaktadır. Ayrıca Zirve'de:

• Eğitimde yeniden yapılanma reformları,

• Eğitim teknolojileri alanında en iyi örnekler,

• Göç, Entegrasyon ve Eğitim

Konularının ele alındığı paneller düzenlenecektir.

Zirveye bugüne kadar Eğitim Bakanı düzeyinde,
Avrupa'dan; Kosova, Karadağ, Makedonya, Moldova, Ukrayna,
Afrika'dan; Nijer, Sudan
Asya ve Ortadoğu'dan; Katar, Kuzey Irak, Kırgızistan
Katılım sağlayacaklarını bildirmişlerdir.

Geleceğin Eğitimi Derneği (GED) hakkında:

Milli Eğitim Eski Bakanı Sn. Nimet Baş Hanımefendi'nin Kurucu-Başkanı olduğu Geleceğin Eğitimi Derneği (GED); Türkiye'nin eğitim yönetimi alanında vizyonunu ve eğitim politikalarını, gelişmekte olan bölge ve dünya ülkeleri ile paylaşmak buna yönelik ortak projeler geliştirmek amacı ile kurulmuştur.

GED, eğitim sistemlerinin; idare, yönetim – organizasyon, mali yönetim, izleme – değerlendirme, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve yaşam boyu eğitim alanlarını bütüncül bir şekilde ele alarak etkin, erişilebilir ve fırsat eşitliğine dayalı eğitim modellerini geliştirecek faaliyetler yürütmektedir.

Not: Ayrıntılı bilgi için http://www.ges.world internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.