'Akıllı Lens' devri başlıyor
LIFESTYLE

'Akıllı Lens' devri başlıyor

Bilim kurgu filmlerindeki hayatlara bir adım daha yaklaştık. Teknoloji devi Sony, 'dijital kontak lens'ler için patent girişiminde bulundu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Mayıs 2016

'Dijital lens nedir?' derseniz, gözlük yerine kullanılan lenslerin, görülen her şeyin fotoğrafını çekebildiği ve bu fotoğrafları başka cihazlara yollayabildiği lensler anlamına geliyor. Yani bir nevi akıllı lens de diyebiliriz. Belirli bir zaman dilimi kadar gözünüzü kapadığınızda fotoğrafı çeken bu lensler çekilen fotoğrafların izlenilmesini bile sağlıyor. Yakın gelecekte hayatımızı bilim kurgu filmlerine bir adım daha yaklaştıracak bu gelişme gündelik hayatın bir parçası olduğunda hırsızlık, cinayet vb. suçlar ortadan kalkabilir, konserler veya önemli günlerde elimizde kamera taşımaktan kurtulabiliriz.

Buraya kadar çok güzel, ama farkında olmadan herkesin her anımızı kaydedebilecek. Bir düşünsenize, kaç kişinin bilgisayarında hangi açılardan çekilmiş, ne kadar fotoğrafımız olduğunu bilmemize imkan yok. Bir de ünlüleri düşünsenize, her saniyeleri kayıt altında.