Facebook, Twitter ve YouTube'a erişim sorunu nasıl düzeltilir?
LIFESTYLE

Facebook, Twitter ve YouTube'a erişim sorunu nasıl düzeltilir?

Geçtiğimiz akşam Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör olaylarının ardından ülkemizden Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal ağlara erişimde sorunlar yaşanmaya başladı

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Haziran 2016

Geçtiğimiz akşam Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör olaylarının ardından ülkemizden Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal ağlara erişimde sorunlar yaşanmaya başladı.

Hepimizin bildiği üzere bu akşam saatlerinde İstanbul'da, Atatürk Havalimanı'nda bir terör saldırısı gerçekleşti. Son olarak yapılan resmi açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bu üzücü terör saldırısının ardından Facebook, Twitter ve YouTube platformlarına erişimde aksaklıklar yaşanıyor. Kullanıcılar bu sitelere ya çok yavaş bağlanabiliyor, ya da hiç erişemiyor. Erişim sağlayabilmek için kullanıcıların bazıları da VPN araçlarını tercih ediyor. Öte yandan henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil.

Nasıl düzeltilir?

Bu konuyla ilgili yapabileceğiniz şey ise kısa süreliğine de olsa VPN kullanmak gibi görünüyor. Kullanıcılar VPN yani Sanal Özel Ağ kullanarak erişim problemlerini giderebiliyorlar. Kullanabileceğiniz VPN uygulamaları;

TunnelBear: PC, Mac, Android ve iOS için kullanabileceğiniz bir uygulama.TunnelBear'ın ücretsiz ve ücretli sürümleri bulunuyor. Ek olarak, Twitter'dan mesaj atarak bedava GB da kazanabiliyorsunuz. İlgili sayfa için tıklayın.

AirVPN: IP adresinizin gizli tutulduğu, internette özgürce gezebildiğiniz ve trafik, hız limitinin olmadığı ücretsiz bir uygulama. Bilgi için buraya bakabilirsiniz.

ZenMate: Chrome için ZenMate eklentisini de indirebilirsiniz. Yurt dışı bağlantı çıkışları sebebiyle bağlantı yavaş olabilir ve ZenMate aktifken diğer sitelere girmekte zorluklar yaşayabilirsiniz. Ancak tarayıcınızın sağ üst köşesindeki logosuna tıklayarak istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz. İlgili sayfa için tıklayın.

Hola Better: İnternette özgürce gezebileceğiniz bir diğer Chrome eklentisi de Hola Better. İlgili sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. VPN nedir, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız aşağıdaki videomuzda bu konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Teknokulis Haber / Emre Çetinkaya