Joss Stone İstanbul'da!
LIFESTYLE

Joss Stone İstanbul'da!

23. İstanbul Caz Festivali, bu yaz İngiltere’nin çıkardığı en güçlü seslerden biri olan Joss Stone'u ağırlıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Temmuz 2016

2003'ün sonlarına doğru çıkış albümü The Soul Sessions ile şöhreti yakalayan İngiliz soul ve R&B şarkıcısı, söz yazarı ve oyuncu Joss Stone, 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbullu hayranlarıyla buluşuuyor. Dünya çapında albümleri 11 milyon satan sanatçının iki BRIT ödülü, bir Grammy ödülü sahibidir. 2006 yılında Eragon filminde Cadı Angela rolü ile oyunculuğa giriş yapan Stone'un bir televizyon dizisi olan The Tudors'ta Cleves'li Anne karakteri ile 2009 yılı içinde izleyicilerle buluştu.

2001'de "Bir Gecelik Yıldız" adlı yarışmada Whitney Houston'dan söyleyip birinci olduktan sonra, henüz 14 yaşındaydı. Dev bir müzik şirketi ile albüm sözleşmesi imzalayan Joss Stone, nota okumayı ya da bir enstrüman çalmayı o yıllada bilmediği halde geleceğin başarılı müzisyenlerinden olacağı belliydi. Bir şarkı yazarı ve solist olarak üstün bir yetenekle ödüllendirilmiş olan Joss Stone, kendini müzikle ifade etmek, şarkı söylemek için gönderilmişti bu dünyaya. Bunu yapmadığı zaman bir parçasını eksik hissediyordu.

İngiltere'nin çıkardığı en güçlü seslerden biri, 2000'lerin Aretha Franklin'i olarak da anılan Joss Stone yeni, eski, ezbere bilinen ve yerinizde duramayacağınız şarkılarıyla ikinci kez festivalde. Joss Stone için sahneyi ısıtacak olan Vintage Trouble ise klasik blues'u tepetaklak eden ayarsız enerjisi ve nefes kesen performansıyla bütün dertlerinizi unutturmayı vaadediyor.