Gülüş tasarımı zamanı erteliyor
GÜZELLİK

Gülüş tasarımı zamanı erteliyor

Dentaluna Diş Kliniği’nin kurucusu Arzu Yalnız Zogun bu yöntemle 10 yaş gençleşmenin mümkün olduğunu söylüyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Ağustos 2016

Gülüş yüzümüzün en önemli gençlik göstergesi, yaşı etkileyen en önemli faktördür. Yaş aldıkça diş taşlarımız artar. Diş taşı kaynaklı diş eti çekilmesi vezamanla eksilen dişlerin oluşturduğu aralıklar bizi yaşlı gösterir. Nişantaşı'nda Dentaluna Diş Kliğini'nin sahibi, diş hekimi Arzu Yalnız Zogun tamamlanmayan eksik dişlerin dikey boyutu düşürdüğünü, yüz yüksekliğini azalttığını, ağız içiyle beraber dudak yapısının da bozulacağını söylüyor. Ayrıca diş dokularının sarkması ve yer çekiminin de etkisiyle üst dudak sarkıyor. Burun ucu çene ucuna yaklaşıyor, zamanla dişlerin ve yapılmış dolguların renkleri koyulaşıyor. Hatta konuşurken ya da gülerken üst dişlerin alt dişlerden daha az görünmesinin yaşlı gösterdiğini belirtiyor. Ancak dikey boyutun yükseltilmesi, diş beyazlatma, mine doku plastisi, laminat veneer, implant, ortodonti tedavisi ve kozmetik düzenleme gibi yöntemlerle en az 10 yaş daha genç bir görünüme kavuşmak mümkün. Arzu Yalnız Zogun dudak şekline göre yapılan diş tasarımı ve diş etlerinin sağlıklı görünmesi sayesinde güzel bir gülüş yaratılabileceğini belirtiyor; "Gülüş estetiği ile herkes istediği gülüşe sahip olabilir. Sözünü ettiğim tedaviler her yaştan insana rahatça uygulanabilir. Gülüş tasarımı, kişinin kendisine olan güvenini artırır, psikolojisine olumlu etki sağlar." Gülüş tasarımı bazen tek bir estetik diş tedavisi işlemiyle bazen de çoklut edavi planıyla gerçekleşebiliyor.

Zogun; "Plan yapılırken bireyin özel isteklerini ve karakteristik özelliklerini göz önüne alınır. Diş etleri, dudaklar, çene ve hatta burun da gülüş tasarımında çok etkili faktörlerdir ve gerekli durumlarda diş eti estetiği (pembe estetik), dudak ve çenede şekillendirme yapmak gereklidir. Ön dişlerin boyunun kısalmasıyla kişi olduğundan daha yaşlı görünebilir oysa sadece ön dişlerde yapılacak küçük müdahalelerle dahi daha genç ve güzel görünmek mümkün. Dişlerde oluşan renklenme gülüşümüzün ışıltısını kaybetmesine yol açar. Bu durumda bir saat gibi kısacık bir zamanda diş beyazlatma yaptırarak ışıl ışıl bir gülüşe sahip olabilirsiniz." Diş etlerimiz çok görünüyorsa tüm yüz hatları mükemmele yakın olsa dahi bizi gülmekten alıkoyabiliyor. Bu da olduğumuzdan daha sert ve mutsuz görünmemize sebep oluyor. Oysa bu durumun tedavisi sadece 20 dakika; "Pembe estetik adı verilen bu işlemle sorununuz çözülmezse ve hala gülümseme sırasında diş etleri görünüyorsa, burun altındaki birkaç noktaya botoks uygulaması yapılabilir. Üst dudağı çok çeken kaslar hafifler ve gülümsenize hiçbir mani kalmamış olur." Gülüş tasarımı ölçüler, fotograflar ve ön bilgilerle, çalışma sonucunda yüzünüze, kişiliğinize tam uyan diş boyu, dizilimi ve formları bir bütün olarak ağzınıza uygulanarak belirleniyor. Bu aşamada yaptığımız incelemeler doğrultusunda bir planlama yapılıyor. Uygun planlama sonrasında alınan ölçüler, fotoğraflar veya videolar bilgisayar destekli Dijital Smile sistemine giriliyor. Ve dişler üzerinde herhangi bir aşındırma yapmadan, hasta ağızına prova şeklinde uygulanıyor. Hastanın yüzüne yakışan en doğru diş boyu, diş dizilimi, diş rengi tespit ediliyor. Hasta yeni dişlerini değerlendirme fırsatı buluyor ve böylece tedavilere daha başlamadan sonucu görüp rahat ilerleyebiliyor. Tedavi süreci, kişinin ağız ve diş yapısındaki bozukluklara göre, aynı gün içinde ya da maksimum iki ile 15 gün arasında yapılabilir. Gülüş estetiği kompleks bir tedavi. Ancak diş etlerine küçük bir müdahale bile kişinin muhteşem bir gülüşe kavuşmasına yeterli olur. Kısacası yüz şeklinizle tamamen uyumlu yapılacak bu tedavilerle gülüşünüzü gençleştirmek ve güzelleştirmek sandığınızdan çok daha kolay bir işleme dönüşür.

"Diş etleri, dudaklar, çene ve hatta burun gülüş tasarımında çok etkili faktörlerdir. Bazı durumlarda diş eti estetiği, dudak ve çenede şekillendirme yapmak gereklidir". "Diş etleriniz çok görünüyorsa tüm yüz hatları mükemmele yakın olsa dahi sizi gülmekten alıkoyabilir. Bu da olduğunuzdan daha sert ve mutsuz görünmenize sebep olur".