Caz Festivali başlıyor
LIFESTYLE

Caz Festivali başlıyor

26 yıldır Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali bu sene 12-23 Ekim tarihleri arasında cazın yıldız isimlerini ağırlıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Ekim 2016

ŞEHRİN CAZ HALİ 26 YAŞINDA!

Akbank Caz Festivali, 26. yılında yine birbirinden önemli isimleri ağırlayacak. Geçmişten günümüze Cecil Taylor, Archie Shepp, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Jimmy Smith, Enrico Rava, John Scofield & Joe Lovano, Manu Katché, David Sanborn gibi caz dünyasının saygın isimlerini Türk izleyicisi ile buluşturan Festival, 26. yılında da birbirinden özel performanslara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 26. Akbank Caz Festivali'nin bu seneki yıldız isimleri arasında Ron Carter "Golden Striker Trio" ve Imany yer alıyor.

Müzikseverleri 26 yıldır cazın farklı notalarıyla bir araya getirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Akbank'ın kültür sanat alanında gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri olan Akbank Caz Festivali, çeyrek asırdır usta müzisyenlerin yanı sıra genç yıldızların da yer aldığı zengin programı ile müzikseverleri cazın farklı notalarıyla bir araya getiriyor. Festivalimizin bugün dünya caz takviminin önde gelen etkinlikleri arasında olmasından mutluluk duyuyoruz" dedi. Festivalin seçkin sanatçıları ağırlarken bir yandan da cazı geniş kitlelere yayma misyonunu çeyrek asırdır başarı ile gerçekleştirdiğini belirten Binbaşgil, "Her yıl İstanbul'un enerjisine ve dinamizmine katkıda bulunan Festival, bu yıl da İstanbul'la sınırlı kalmayıp Anadolu'da büyümeye devam ediyor. Müzikseverlerin festivalimizi ne kadar gönülden benimsediğini gördükçe mutluluğumuz daha da artıyor" dedi.

Liselerde Caz Atölyeleri bu yıl yine festivalin en önemli etkinliklerinden biri olmaya aday. 2012 yılından bu yana gençlere caz müziğini ve enstrümanlarını daha da yakından tanıma fırsatı sunan etkinlikler, bu yıl sekiz ayrı lisede gerçekleştirilecek.

26. Akbank Caz Festivali boyunca aralarında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, Volkswagen Arena, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Summart Sanat Merkezi, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin de bulunduğu 26 ayrı mekanda 42 konser, 6 söyleşi 13 atölye çalışması ve 2 performans gerçekleştirilecek.

26. Akbank Caz Festivali Takvimi

Charenee Wade Presents The Gil Scott-Heron Project, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 12 Ekim'de The Seed'de…

Bilet Fiyatı: Tam - 120.00 TL, Öğrenci - 60.00 TL

Sokratis Sinopoulos Quartet, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 13 Ekim'de Akbank Sanat'ta…

Bilet Fiyatı: Tam - 25.00 TL, Öğrenci - 15.00 TL

Erik Truffaz Quartet, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 13 Ekim'de Babylon'da…

Bilet Fiyatı: Tam - 25.00 TL, Öğrenci - 15.00 TL

Gevende "Bilinmeyen ve Daha Önce Çalınmamış Parçalar", 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 13 Ekim'de Moda Sahnesi'nde...

Bilet Fiyatı:Tam - 50.00 TL, Öğrenci - 25.00 TL

Stefano Battaglia, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 14 Ekim'de Akbank Sanat'ta…

Bilet Fiyatı: Tam - 25.00 TL, Öğrenci - 15.00 TL

Fatih Erkoç True Love, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 14 Ekim'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde…

Bilet Fiyatı: Tam - 70.00 TL,Öğrenci - 35.00 TL

İlham Gencer, Bir Yaşayan Çınar, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 14 Ekim'de Pera Palace Hotel Jumeirah'da...

Bilet Fiyatı: 70.00 TL

Theo Croker, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 14 Ekim'de Babylon'da…

Bilet Fiyatı: Tam - 40.00 TL, Öğrenci - 25.00 TL