Kış mevsimine girerken ameliyatsız uygulanabilen 5 popüler işlem
LIFESTYLE

Kış mevsimine girerken ameliyatsız uygulanabilen 5 popüler işlem

Gün geçtikçe yaşlanma karşıtı tedavi sayısı artmakta ve mevcut uygulamalar daha başarılı uygulanır hale gelmekte. Yapılan araştırmalar insanların rahatsız olduğu görsel bir problemi gidermek ya da yaşlanmaya karşı koymak için mümkün oldukça cerrahiden kaç

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Ekim 2016

1) Altın iğneli radyofrekans uygulaması; özel altın kaplama mikroiğneleri bulunan başlıklar yardımı ile cilt altına radyofrekans enerjisinin iletilmesini esas alır. Yeni kolajen oluşumunu uyarmak ve cilt yüzeyinin yüzlerce noktadan yenilenmesini sağlamak temel amacımızdır. Uygulama lokal anestezi ile yapılır ve ortalama 30 dakika sürer. İşlem sonrası hafif bir kızarıklık beklenir. Uygulamadan sonraki gün günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Sivilce, sivilce izi, ince kırışıklıklar, derinin sıkılaştırılması ve hafif derecede sarkmalar, gözeneklerin sıkılaştırılması ve yaşlanma karşıtı tedavi amaçlı kullanılır. Kişinin ihtiyacına göre seans sayısı değişkenlik gösterir.

2) PRP (Trombositten zengin plazma ) uygulaması
Kan pulcukları olarak bildiğimiz Trombositler pıhtılaşmada ki rollerinin yanısıra, içerdikleri büyüme faktörleri sayesinde Dermatolojik tedavilerde oldukça sık kullanılır hale gelmiştir. Bu işlemde kişiden 1 tüp kadar kan alınarak bulunan trombositler özel kitler yardımı ile bir alana toplanarak yoğunlaştırmaktadır. Elde edilen PRP cilde enjekte edilir. Uygulama lokal anestezi ile yapılır. İşlemden sonraki gün günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Saç dökülmesi, sivilce ve yara izlerinin azaltılması, lekelerin hafifletilmesi ve yaşlanma karşıtı etki amaçlı kullanılmaktadır.

3) Somon DNA ve Hyalüronik asit uyulaması
Yaz mevsiminden çıktık ve bolca güneşe maruz kaldık. Güneş ışınlarına maruziyet, genetik yatkınlık, zamanla oluşan kolajen ve elastik lif kayıpları deride 3 boyutlu bir yaşlanma meydana gelmektedir. Genç bir ciltte yoğun olarak bulunan hyalüronik asit miktarıda zamanla oldukça azalmaktadır.

Somon DNA ve Hyaluronik Asit içeren enjeksiyonların dönüşümlü olarak uygulanması eksilen hyalüronik asitin yerine konulması ile nem kapasitesi arttırılmaktadır. Ayrıca Somon DNA'sı ile güneşin deride yaptığı hasarın onarılmasını sağlamaktadır.
Uygulama enjeksiyon yöntemi ile yapılır. Sonraki gün normal aktivitelerinize ve iş hayatınıza devam edebilirsiniz. Ortaya çıkan sonuçlar kesinlikle doğaldır. Yüz, boyun, dekolte ve el bölgesinin gençleştirilmesi ayrıca sivilce izleri ve çatlak tedavisinde de kullanılabilir.

4) Sarkmaların iple tedavisi
İple yüz germe tedavisinde kullandığımız iplerin kalitesi ve ciltle uyumu gün geçtikçe mükemmele yaklaşmaktadır. Herhangi bir kesi olmaksınız birkaç noktadan cilt altına yerleştirilen güçlü ve esnek ipler ile ortalama 1 saatte oldukça etkileyici sonuçlar sunabilir hale geldik. İşlem lokal anestezi ile yapılmaktadır ve ağrısızdır. Uygulmadan birkaç gün sonra günlük hayatınıza dönebilirsiniz. İşlem ömrü kullanılar ip ve tekniğe bağlı olarak 1-4 yıl arasında değişmektedir.

5) Fibroblast kültürü
Fibroblast hücreleri deride bulunan ve ihtiyaca göre hep tip hücreye dönüşebilen özel hücrelerdir. Bu hücreler kolajen ve elastik lif sentezleyen, hyaluronik asit salgılanmasını sağlayan hücrelere farklılaşarak derinin formunu korumasında kilit rol oynar. Deri yaşlanması ile birlikte fibroblastların sayıca azaldıklarını biliyoruz. Ancak "Fibroblast Kültürü" yöntemi ile küçük bir deri örneğinden milyonlarca fibroblast elde edebilmekteyiz. Elde edilen bu kültür deriye enjeksiyon yöntemi ile verilerek fibroblastlar tekrardan artırılabiliyor. Tamamen kişinin kendi hücreleri kullanıldığı için riski olmayan bir tedavidir. Ayrıca yapılan çalışmalarda bu işlem uygulanan hastaların 3 yıl süre ile kolajen oranlarının korunabildiği gösterilmiştir. Yani hiçbir şikayetiniz olmasa bile deri yaşlanmasını yavaşlatmak amaçlı uygulanabilir. Uygulama lokal anestezi ile yapılır ve ertesi gün günlük hayatınıza dönülebilir. Ortalama ayda 1 kez olacak şekilde 3 seans halinde uygulanır.