Sağlıklı cilt için sabah rutini
LIFESTYLE

Sağlıklı cilt için sabah rutini

Sabahları hazırlanmak çok kolay değildir. Alarmın ertele tuşuna basmaktan hazırlanmaya, işe vaktinde yetişmeye kadar uğraştıklarınızın arasında cilt bakımı aklınıza gelecek en son şey olabilir.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Kasım 2016

BİR BARDAK SU İLE GÜNE BAŞLAYIN

Günlük cilt bakımınıza başlamanın en iyi yolu uyandığınızda güne bir bardak su ile başlamaktır. Sabah içeceğiniz bir bardak soğuk su vücudunuzun susuz kalmasını önler. Gün içinde cildiniz yavaş yavaş vücuttaki suyu tüketir ve sabah erken içeceğiniz su yeniden denge sağlanmasına yardımcı olur.

SICAK DEĞİL ILIK SU İLE DUŞ ALIN

Kirden kurtulup cildinizi temizlemenin en iyi yollarından biri, güne ılık bir duş alarak başlamaktır. Uzun ve sıcak duştan kaçının çünkü uzun süre sıcak suyla duş almak cildinizde doğal olarak bulunan yağları yok ederek cildin kurumasına yol açar.

YÜZÜNÜZÜ ARINDIRIN

Uyumadan önce yüzünüzü yıkıyor olsanız bile cildiniz kendini korumak için uyuduğunuz zaman da yağ üretmeye devam eder. Her sabah yüzünüzü ılık suyla yıkamaya özen gösterin. Sonra nazik bir hipoalerjenik ve parfümsüz bir nemlendirici ile cildinizi korurken aynı anda nemlendirin ve yatıştırın.

ÇATLAYAN DUDAKLARI İYİLEŞTİRİN

Çatlamış dudakların sadece kış aylarında başınıza geldiğini düşünüyor olabilirsiniz ancak dudaklarınız sıcak havada da çatlayabilir. Dudaklarınızı her daim nemli tutmaya çalışın. Devamlı nem sağlamak için her gün vazelinli bir koruyucu kullanın.

BAŞTAN UCA NEM SAĞLAYIN

Sabahları kalktığınızda kuru ciltle savaşmak için yoğun nemlendirici krem ile cildinizi koruyun.

MAKYAJ ALTINA BAZ UYGULAYIN

Doğru ve ölçülü şekilde kullanıldığında primer olarak bilinen makyaj bazları cildiniz ve makyajınız arasında bir katman oluşturarak gözeneklerin makyajla dolmasını engelleyebilir.

HİJYENE DİKKAT EDİN

Makyaj malzemelerinin temiz olmasına özen göstermelisiniz. Fırçalarınızı her hafta temizlemeye çalışın. Eğer sıvı fondöten kullanıyorsanız sünger yerine parmaklarınızı kullanmayı deneyin.

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

Hangi mevsim olursa olsun UV ışınları cildinize zarar verebilir. Makyajdan önce mutlaka güneş kremi sürün.

Dr. Mehmet ÖZ