İstanbul'u yaşamak isteyenlere iki güzel haber
LIFESTYLE

İstanbul'u yaşamak isteyenlere iki güzel haber

"Güneş battıktan sonra İstanbul" kitap oldu. Saffet Emre Tonguç'un 15. kitabı çıktı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Aralık 2016

Tarihçi, İstanbul Elçisi, Yazar Saffet Emre Tonguç'un 15. kitabı İSTANBUL VE GECE'nin lansmanı İş Bankası Maximum Kart desteğiyle gerçekleştirildi. Boyut & One's Media tarafından yayınlanan koleksiyon niteliğindeki kitap ile birlikte sesli yürüyüş turu uygulaması PİRİ de tanıtıldı.

İstanbul ve Gece
Son üç yıldır İstanbul'un her yerinden gece çekilen fotoğraflarla hazırlanan "İstanbul ve Gece" kitabı, 15 Aralık akşamı verilen davetle tanıtıldı. Tarihçi, İstanbul Elçisi, Yazar Saffet Emre Tonguç'un 15. kitabı İstanbul ve Gece'de, şehrin gece fotoğrafları ile tarihi bilgileri ve hikayeleri yer alıyor. 456 sayfalık kitap, İstanbul'un 7 tepesini de, gökdelenlerin değiştirdiği yeni yüzünü de anlatıyor.

Ayasofya'da bir gece
Tanıtım gecesine cemiyet, sanat ve medya dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Demet Sabancı Çetindoğan, Feryal Gülman, Revna Demirören, İnci Aksoy, Özge Ulusoy, Sinem Güven, Sinem Yıldırım, Osman Müftüoğlu, Gonca Vuslateri, Sevan Bıçakçı, Arzu Kaprol Oya Germen gibi isimlerin katıldığı gecede Tonguç, Sacred7 Travel aracılığıyla özel olarak açılan Ayasofya'yı, birbirinden ilginç bilgiler eşliğinde anlattı.

Sesli Turla Sultanahmet... Sen gez, Piri anlatsın.
Gecede, kısa süre önce lansmanı yapılan sesli yürüyüş turu uygulaması Piri de tanıtıldı. Kullanıcıların İstanbul'un hiç bilinmeyen hikayelerini Saffet Emre Tonguç'tan dinleyerek gezmenizi sağlayan sesli yürüyüş turu uygulaması Piri YGA Mezunlarının kurduğu Poi Labs girişiminin bir ürünü. Uygulama içerisinde İş Bankası desteği ile hayata geçirilen turlardan Tarihi Yarımada turu da yeralıyor. Konuklar, açılış kokteylinin verildiği Four Seasons Sultanahmet'ten turun yapılacağı Ayasofya'ya geçerek Piri uygulamasıyla Tonguç'un sesinden Tarihi Yarımada'yı dinlediler.

Akıllı telefonlara indirilebilen turlar sayesinde, dileyen herkesin İstanbul'utanıması ve sevmesi amaçlanıyor. Saffet Emre Tonguç'un anlatımı eşliğinde şehrin keşfedilmesini sağlayan Piri ile Karaköy, Tarihi Yarımada, Cihangir-Çukurcuma ve Galata-Beyoğlu gibi İstanbul'un en değerli yerleri gezilebiliyor. İstanbul, Türkiye ve dünyadan yeni rotaların eklenmesine yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Tonguç: 'Bugünlerde Daha da Anlamlı'
Gecenin kapanışı ünlü besteci, piyanist Anjelika Akbar'ın verdiği konser ile yapıldı. Konuklarıyla tek tek ilgilenen ve yeni kitabını imzalayan Saffet Emre Tonguç hem İstanbul ve Gece'nin hem de Piri'nin şimdilerde daha çok anlam kazandığını söyledi. Tonguç, "Öyle zor zamanlardan" geçiyoruz ki en büyük umut ışığı, ne büyük zenginliklere sahip olduğumuzu hatırlamak. Türkiye muhteşem bir ülke, İstanbul da onun hazine dairesi gibi... Anlatmakla bitmeyecek hikayeler saklayan bir şehri ve görkemli tarihini tanıtmaya yönelik her girişimin pozitif karşılığı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Boyut & One's Media'nın yayınladığı İstanbul ve Gece hem kitapçılarda hem de online or- tamda satışa sunuldu. İş Bankası Maximum Kart müşterilerine ücretsiz olan Piri turları hem iOs, hem de Android akıllı telefon için satışa çıktı.