Hastalıklara karşı kış çayı
LIFESTYLE

Hastalıklara karşı kış çayı

İlaç kullanmak yerine kendi doğal ilacınızı yapabilirsiniz...

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Aralık 2016

Soğuk algınlığı, grip ve nezle sezonunun açıldığı şu günlerde doğal besinler tüketmek hastalıklara karşı kalkan oluyor. Prof. Dr. Ekrem Sezik, "İlaç kullanmak yerine kendi doğal ilacınızı yapabilirsiniz" diyor. Vücudu rahatlatacak basit ama yararlı şu tarifleri öneriyor...

Ihlamur (1 poşet), papatya (1 poşet), adaçayı (1 poşet), karanfil (4-5 adet), tane karabiber (4-5 adet), zencefil (2-3 ince dilim), bir tutam kekik ve orta boy bir elmanın kalın soyulmuş kabuğunu en az yarım litre sıvı alabilecek bir cam kaba veya porselen demliğe koyun. Üzerine 5 su bardağı kaynar su ekleyip 15-20 dakika kadar çay gibi demleyin. Süzüp için. Tatlandırıcı olarak fincanınıza 1-2 kaşık bal ilave edebilir, bu çayı, göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü ve rahatlatıcı olarak kullanabilirsiniz.

Porselen bir kupaya 1 poşet adaçayını koyun. Üzerine kaynar su ilave edip 10 dakika kadar bekletin. Adaçayını çıkarıp bu sıvı ile gargara yapın. Gargara yaptıktan sonra en az 1 saat herhangi bir şey yiyip içmeyin. Aynı şekilde taze hazırlanmış sıvı ile günde 5-6 defa gargara yapabilirsiniz. Boğaz ağrı ve yanmasına iyi geldiğini göreceksiniz. Çünkü adaçayının antimikrobiyal ve antiviral etkisi var.

Küçük bir tencereye kaynar su koyup, üzerine 1 çay kaşığı okaliptus, 1 çay kaşığı da kekik yağı ilave edin. Başınızın üzerini hemen büyükçe bir havlu ile kapatıp, 5 dakika kadar ağız ve burundan nefes alınız. Bunu günde 2-3 defa yapabilirsiniz. Hem buharın hem de uçucu yağların etkisiyle daha rahat nefes alacaksınız. Ancak yağların kaliteli olmasına dikkat ediniz. Eğer uçucu yağ yoksa, kaynar suyun üzerine nane yaprağı, kekik atıp çıkan kokulu buharlardan benzer şekilde de yararlanabilirsiniz.

Dikkatinizi çekebilecek diğer haberler:

DAİMA YORGUN MUSUNUZ?


KIŞIN İYİ GELECEK HASTA ÇORBALARI

KIŞ YORGUNLUĞUYLA BAŞ EDİN


METABOLİMANIZI HIZLANDIRACAK ÖNERİLER