Mavinin Her Tonu
LIFESTYLE

Mavinin Her Tonu

Muhteşem gizli plajları, el değmemiş doğası, başınızı döndüren küçük adaları ve çılgın konsept partileriyle; karşınızda Sardunya.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Temmuz 2017

İlker Topdemir

İtalya'da Akdeniz sularının egzotik cenneti Sardunya'ya doğru yolculuğumuz başlıyor. Sardunya Adası'nı bir kerede keşfetmek mümkün değil; bu nedenle Akdeniz'in ikinci büyük adasında minimum 10 gün kalmanız gerekiyor. Sardunya'nın en kalabalık bölgesi başkent Cagliari ve onu sırasıyla Sassari ile Olbia şehirleri takip ediyor. Adanın en hit bölgeleriyse Porto Cervo ve Porto Rotondo. Burada yıl boyunca dünyanın her yerinden gelen dev teknelerle karşılaşacaksınız fakat sırt çantalı turist görmeniz pek mümkünolmayacak. Zira bu şık Sicilya adası, dünya jet-setinin favori destinasyonu olarak sofistike bir ziyaretçi topluluğunu ağırlıyor. Roma aktarmalı Sardunya Olbia Havalimanı'na ulaşmanız çok kolay çünkü Türk Hava Yolları günde dört sefer ile Roma'ya karşılıklı uçuş yapıyor. Olbia Havalimanı ise Roma'dan toplam 40 dakikalık bir uzaklıkta. İtalyan havayolu Meridiana ise, sabah ve akşam saatlerinde olmak üzere günde iki sefer yaparak sizi Sardunya'ya ulaştırabilir. Türk Hava Yolları'nın Milano seferinden sonra iç hat uçuşu ile bir saatte Olbia Havalimanı'na ulaşmak da bir diğer alternatif. İndikten sonra otomobil kiralamadan havalimanını terk etmeyin; hem çok ucuz hem de bu büyük adada size büyük kolaylık sağlayacak. Gidiş ya da dönüşünüzde seyahatinizi Roma üzerinden yapmanızı tavsiye ederim.

KONAKLAMA

San Teodoro bölgesinde konumlanan Paradise Resort & Spa, Olbia Havalimanı'na 20 km uzaklıkta. Otel superior, deluxe, junior suite ve villa süitleri olmak üzere 111 odadan oluşuyor. 2016 yılında renovasyondan geçerek bu yıl itibarıyla beş yıldız kategorisine yükselen otelde Sunrise Bar, ana restoran Verandah, Londra ve New York'ta şubeleri olan restoran Piccola Cucina yer alıyor. Bulunduğu bölge doğal park alanı olduğundan atmosferi ve kumsalın rengini sözcüklere dökmek çok zor. Ancak Sardunya'nın her köşesi ve kumsalı başka bir renkte. Mavinin 50 tonuyla karşılaşabilir ve kendinizi Maldivler'e gelmiş gibi hissedebilirsiniz. Paradise Resort'un genel müdürü Luca Cagliero, herkesle tek tek ilgilenen ve her konuda çalışanlarından çok kendisi yardımcı olmaya çalışan biri. Otelin spa'sında İtalyan markası Mei'nin ürünleri kullanıyor. Bunun özellikle belirtiyorum çünkü Mei'nin doğal ürünleri hem vücudunuzda hem yemeklerde hem de kokteyllerde kullanılabiliyor. Otel bünyesinde ayrıca çocuklu aileler için bir kulüp de bulunuyor.Porto Cervo'nun merkezinde yer alan Relais de Costa Hotel ise kapılarını bu ay hizmete açan ve 22 odası bulunan bir otel. Burası şehir içinde vakit geçirmek isteyenler için ideal. Bunun yanında Porto Cervo bölgesinde en ucuz cafede su 15 euro değerinde olduğunu belirtelim! Otelin yakınlarında Piccolo, Grande Pevero, Cala Granu, Petra Manna, Capriccioli, Romazzino, Principe ve Liscia Ruja gibi birbirinden güzel kumsallar yer alıyor.

YAPILACAKLAR LİSTESİ

Yarım günlük tekne turu Sardunya Adası'nda yapılması gerekenler listesinin başında. Özellikle otelin plajından kalkan yarım günlük ya da tam günlük turlarla adanın muhteşem gizli kumsallarını keşfedebilir, mavinin her tonunda yüzebilirsiniz. Isola Tavolara, Isola Molara ve Capo Coda Cavallo otomobille asla ulaşamayacağınız cennet adalardan. Denize, Mediomare adlı tekne kiralama şirketi aracılığıyla açılabilir ya da otele bu talebinizi iletip onların ayarlamasını isteyebilirsiniz. Sardunya Adası'na geldiğinizde yapılacaklar listenizde adalara yapılan ve tüm gün süren tur olmalı. Bu, tabloyu andıran adaları ve el değmemiş doğasıyla nereye bakacağınızı şaşıracağınız bir tur. Isola Maddelena, Isola Caprera, Isola Budelli, Isola Spargi ve Razzoli turda göreceğiniz adalardan bazıları. Bunun dışında La Pelosa, Spiaggia Rossa, Spiaggia del Principe, Cala Brandinchi, Berchida, Cala Luna, Cala Goloritze, Scogli d Peppino, Porto Giunco, Su Giudeu, Tuerredda, Porto Pino, Cala Domestica, Is Arutas ve S'Archittu gitmeniz gereken plajlar arasında.

GASTRONOMİ

Ristorante Lu Stazzu aslında bir çiftlik evi. Dolayısıyla burada lokal malzemelerle hazırlanan lezzetler karşınıza çıkacak. Enfes bir manzaraya sahip restoranda minik tabaklardaki tapaslar, makarnalar ve et çeşitleri önerimiz. Bal Harbour Restaurant, akşam saatlerinde bar ve gece kulübüne dönüşüyor. San Teodoro bölgesinin en eğlenceli yerlerinden biri olan mekanda Brezilya mutfağı sunuluyor, sushi menüsü ise harika. 03.00'e kadar açık olan bu gece kulübünün partileri çok konuşuluyor! Luna da hem gece kulübü hem de bar olarak hizmet veriyor. Her akşam düzenlenen çılgın konsept partileriyle ünlü olan Luna'nın gündüz versiyonunda zaman geçirmek isteyenlere ise mekanın sahibinin Ambraday adındaki barını öneriyoruz.