Cenneti yeniden keşfetmek
LIFESTYLE

Cenneti yeniden keşfetmek

Karayipler’de aynı anda sadece 10 kişinin girebildiği, gizli kalmış ada/otel Calala Island’ı yaratıcısı Timuçin Wickham ile keşfediyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Kasım 2017

Timuçin ve Sarah Wickham'ın Karayipler'de yarattığı Calala Island mahremiyet, dinginlik ve eşsiz bir doğa arayan her ruha açık. Wickham çifti bu konuda öncü çünkü Calala Island bölgede yer alan tek otel. Dolayısıyla gizlilik buranın altın kuralı. Tabii bir de doğal yaşamın korunması...

Zira Timuçin Wickham nesli tükenme tehlikesinde olan Hawskbill kaplumbağalarının önemli bir kuluçka bölgesi olan Calala Island'da doğal yaşamı koruma konusunda da aktif rol oynuyor. Şimdi aynı anda sadece 10 kişinin girebildiği bu adaya dair merak edilenleri Timuçin Wickham'dan dinliyoruz.

Harper's Bazaar'ın Dünya'nın En İyi 10 Özel Adası listesinde de yer alan Calala Island, Nikaragua'nın gizli hazinelerinden biri. Ama bu konuya girmeden önce sizi biraz tanıyalım...
Calala Island'ya gelmeden önce doğduğum şehir olan Londra'da yaşıyordum. Annem Türk, büyükbabam Avni Elevli ise Türkiye'yi ilerletme hedefine hayatını adamış biri. Bana tutkuların peşinden gitmenin önemini gösteren kişi ta kendisi. Bu ve daha pek çok yönden kendisine büyük bir
hayranlık duyuyorum.

Calala Island fikri nasıl ortaya çıktı?
Eşimle birkaç yıl önce balayımızı özel bir Karayip adasında geçirdiğimiz sırada orada tamamen eşsiz bir yer yaratma fikri doğdu. Keşiflere başladık ve bu inanılmaz adayı bulduk. Görür görmez buranın özel bir adada en donanımlı oteli kurmak için kusursuz olduğunu hissettik.

Karayipler'deki tüm bölgeleri göz önünde bulundurduğunuzda ​Calala Island'ı özel kılan nedir?
Bu ada Karayipler'in keşfedilmemiş son bölgesi diyebilirim. Dolayısıyla gerçek güzelliği dokunulmamış durumda. Burayı ziyaret etmek zamanda geri yolculuk yapmak gibi; tabii günümüzün
tüm lüksleriyle.

Bölgedeki doğal yaşamdan bahseder misiniz?
Calala Island nesli tükenme tehlikesinde olan Hawskbill kaplumbağalarının kuluçka bölgesi. Her yıl yüzlerce bebek kaplumbağa yumurtasından çıkarak okyanusa adım atıyor. Alanda uzmanlaşmış özel bir ekibimizle bu türün korunması için incelikle çalışıyoruz.

Otelin mobilyaları Matthew Falkiner tarafından tasarlandı. Bize otelin tasarımının ve mimarisinin arkasındaki genel fikir hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Calala Island'ı ultra donanımlı bir resort olarak düşündük. Ancak sadece 10 kişiyi, dört deniz manzaralı süitte ağırlayacağız. Her süit yerli, el yapımı ürünlerle dekore edildi ve bölgede bulunan yerli kerestelerden inşa edildi.

Calala Island'a ulaşım nasıl sağlanıyor?
Helikopter ya da kısa bir uçuşu takip eden bir bot yolculuğu ile adaya ulaşabilirsiniz. Misafirlerimizin Managua Havaalanı'ndan iç hat transferleriyle bizzat ilgileniyoruz.