Sınırları aşan zarafet
LIFESTYLE

Sınırları aşan zarafet

40. Cannes Yat Festivali’ne görkemli bir yat filosuyla katılan Ferretti Grup’un yeni modellerini seyir halinde keşfettik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Kasım 2017

Cannes Film Festivali'nin gerçekleştiği, kırmızı halıya ev sahipliği yapan Palais des Festivals et des Congrès bu yıl eş zamanlı olarak 12 Eylül'de başlayan yat festivaline de ev sahipliği yaptı. Festivale 8-35 metre aralığında değişen 25 filosuyla katılan Ferretti Group; Ferretti Yachts, Pershing, Riva ve Custom Line markalarına ait altı yeni model tanıttı. Etkinliğin gemicilik dünyasının Oscar'ları olarak da düşünebiliriz. Bunu anlamak için bu yıl finansal anlamda hedeflerinin çok üzerinde olduklarını belirten Ferretti Group CEO'su Alberto Galassi'nin sözlerine kulak verebiliriz: "Cannes Yat Festivali, üreticilerin pazarda hızla büyüdüğünü görebilmek için büyük bir fırsat. Ferretti olarak dört marka, altı yeni lansman ve en fazla yat modelini sergileyerek bu şova katıldık."

Sahneye ilk çıkışını Cannes Yat Festivali ile yapan Ferretti Yachts 550, grubun baş yapıtı olarak gösterilen bir model. Yeni versiyona eklenen açılabilir çatı fonksiyonu, bu lüks yatın en yenilikçi özelliklerinden. 20 adet üretilen yatların tamamı iki yıl içinde tükenmiş. Yatın kokpite ek olarak iki büyük dış alan imkanıyla geniş bir dinlenme alanı sunduğunu belirtelim...

Yat festivalinin göz bebeği sayılan yeni Pershing 9X, agresif tasarım çizgileri ve konfor alanlarıyla görkemli bir karakter sergiliyor. En ilgi çekici teknolojik özelliğiyse seyir halindeyken iç bölümde ses geçirmemesi. Ferretti Group Pazarlama Müdürü Stefano de Vivo, bu modelle gurur duyduğunu özellikle belirtiyor:

"Meydan okuyan tasarımı dışında hız yapabilme kapasitesiyle kullanım keyfini yükseltiyor." Festivalin ilgi çeken bir diğer markası Türkiye pazarında da yüksek satışı olan Custom Line. Yüksek performansıyla sert deniz koşullarına ayak uydurabilen yeni Custom Line Navetta 33 için kilit rakam dört. Zira güvertede dört farklı alana ve Master Suite dışında dört geniş kabine sahip.