Dilek Hanif ile 24 saat
LIFESTYLE

Dilek Hanif ile 24 saat

Dilek Hanif, provalar, fittingler, departman toplantılarıyla geçen rutin bir iş gününe sporu ve sağlıklı yaşamı nasıl dahil ettiğini anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Aralık 2017

07.00 Sabah erken uyanırım. İşimin yoğunluğu nedeniyle evde çok az vakit geçirebilen biri olduğumdan ilk iş balkonun yolunu tutar; manzaranın ve temiz havanın tadını çıkarırım. Bu arada uyandığımı duyan köpeklerim Mimi ve Lili soluğu yanımda alırlar. Onlarla oynarken bir yandan da sabah rutinimin bir parçası olan önceki akşamdan hazırladığımız ceviz suyunu içerim ve mutlaka iPad'imden günün gazetelerine göz atarım. Akabinde de ılık suya sıkılan tek limonun suyunu içerim. Özellikle Amerika'daki iş ortaklarımızdan gelen mailleri sabah kontrol edip acil olanlara dönüş yapar ve Instagram'da ne var ne yok göz atarım.

08.30 Sabah rutinimin ardından iş için hazırlık sürecim başlar. Bu saatlerde asistanım bana o günün programını Whatsapp'tan yollar. Odanın giyinme bölümüne geçer ve programıma uygun kombinimi hazırlarım. Önceliğim her zaman rahatlık olduğu gibi; günün hızına ve akışına uygun parçalar da seçmektir. Aksesuar, çanta ve ayakkabıya günün akışına göre karar veririm. Eğer akşam bir davet varsa gündüzden geceye geçebilecek parçaları ve aksesuarları tercih etmeye özen gösteririm. Bu hazırlığın ardından duşa girer ve giyinirim.

09.30 Kahvaltımı mutlaka aynı saatte yaparım ve güçlü olmasına özen gösteririm. Öğle ve akşam yemeklerimde de porsiyonları azaltarak devam ederim. Bu esnada varsa akşam için seçtiğim kıyafetler ve aksesuarlarla, mutlaka evde hazırlattığım öğle yemeğim arabaya gönderilir. Ben de kahvaltıdan sonra hemen ofise geçerim.

10.30 Ofiste çalışmaya başlarken kahvem ve tüm gün boyunca içtiğim üç litrelik limon-salatalık-nane-zencefil karışımlı suyum gelir. Bu sırada asistanımla günün programı ve önemli maillerin üzerinden geçeriz. Akabinde muhasebe sorumlumuzla ödeme ve diğer detayların üzerinde çalışırız. Daha sonra couture atölyesinde günün işlerine odaklanırım. Oradan alt katta hazır giyim atölyesine geçerim; tasarım asistanımla çizim ve detaylar üzerine çalışırız. Son olarak da modelhanede modelist ve model marinacıları ile çalışırım. Bu rutin turumu tamamladıktan sonra yurt içi ve yurt dışı planlarımızı kontrol ederiz. Rutin ziyaretlerimin yanı sıra ekibimin özel olarak çalışmak istediği konular varsa, asistanımdan randevu alırlar ve gün içindeki müsait vakitlerime göre mutlaka birebir de çalışırız.

11.30 Couture provalarım başlar ve tüm gün aralıklarla devam eder. Bütün couture provalarına girmeye önem verdiğimden, asistanım bu randevuları özenle ayarlar.

13.00 Ofiste, evden getirdiğim öğle yemeğimi yerim. Enerjiyi bölmeyi sevmediğimden, dışarıda yemeyi pek tercih etmem. Bu şekilde daha verimli çalışabildiğime inanıyorum.


DİLEK HANİF SONBAHAR/KIŞ 2017-18

14.00 Couture provalarım, fittingler, departman toplantıları ile günüm devam eder. Özellikle koleksiyon hazırlama dönemlerinde - ki biz pre-koleksiyonlarımızla senede toplam altı koleksiyon hazırlıyoruz- oldukça yoğun bir programımız vardır. Günlük iş akışımızın yanı sıra tüm kararları veren kişi de ben olduğumdan, gün içinde çokça soru yanıtlamam gerekir. Bu kadar yoğun bir günün üstüne saat

18.30 gibi ofisten çıkar ve haftada üç gün mutlaka spora giderim. Haftanın üç günü koşmaya büyük özen gösteriyorum; bunun dışında iki gün kişisel antrenörle çalışıyorum.

20.00 Katılmam gereken bir davet varsa ofiste hazırlanıp hatta kuaförü de ofise çağırıp oradan
geçiyorum. Gideceğim yerde çok geç saatlere kadar kalmamaya dikkat ediyorum. Ancak ofisin koşuşturmacasından sonra dışarıda dostlarla birkaç saat geçirmek bana her zaman çok iyi geliyor. Eğer bir davet yoksa akşam yemeğimi evde yemeyi tercih ediyorum.

21.00 Evde olduğumda haftada iki akşam eve masözüm gelir.

22.30 Mutlaka bitki çayımı içer arkasından da köpeklerim Mimi ve Lili ile vakit geçiririm. Maillerimi son bir kez kontrol ederim. Bazen Netflix'den takip ettiğim dizileri izlerim; bazen de kitabımı okurum.

23.30 Kaliteli ve dinlendirici bir uyku için erken yatmaya özen gösteririm ki ertesi günün hızlı temposuna tüm enerjimle rahatça dahil olabileyim.