Sürdürülebilir ikon
LIFESTYLE

Sürdürülebilir ikon

Eğer kullanmadığınız Hermès fularlarınızı yeni görünümlere kavuşturmak istiyorsanız bunun için Hermèsmatik pop-up mağazasının yolunu tutabilirsiniz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Aralık 2017

Moda tarihinin klasikler kulübüne Birkin ve Kelly gibi efsanevi çantaların yanı sıra fularlarıyla da giren Hermès'in bu ikonik parçası, markanın geri dönüşüme katkı projesi Hermèsmatik ile artık Türkiye'de. Markanın İstinye Park'ta açılan bu yeni pop-up mağazada eski eşarplar, kök boyayla yıkanarak yepyeni bir görünüme kavuşturuluyor. Hermèsmatik'te bir başka alternatifiniz daha var: Limitli sayıda gelen kök boyalı eşarplardan satın almak. Hermès'in ve özellikle fularların ikonik turuncu rengi, çamaşır makinelerinden bekleme koltuklarına, kurutma makinelerinden iç tasarıma dek her ayrıntıda sahne alıyor. İstinye Park'ın kuruluşunun 10. yılına ithafen kurulan Hermèsmatik ile ilgili detayları markanın İtalya, Türkiye ve Yunanistan Genel Müdürü Francesca di Carrobio'dan öğreniyoruz.

Hermèsmatic projesi Amsterdam, Münih, Strazburg, Londra, Paris, Kyoto gibi şehirlerden sonra İstanbul'da hayata geçirildi. Bu fikir ilk kez nasıl ortaya çıktı?

Hermèsmatik Paris ekibi tarafından oluşturulan bir proje. Öncelikle bizi sürdürülebilir bir faaliyet yapma fikri harekete geçirdi. İnsanların eskimiş, kullanmadıkları ya da annelerinden, dedelerinden miras kalan eşarplarını getirip onlara yeni bir hayat verip yenilemek isteyebilecekleri düşüncesiyle de Hermèsmatik ortaya çıktı.

Geri dönüştürme işleminin yanı sıra Hermèsmatik'te Fransa'da sınırlı sayıda üretilen bir koleksiyon da satışa sunuluyor. Bize bu koleksiyondan bahseder misiniz?

Ana hedefimiz eşarpların renklerini değiştirmek ve potansiyel müşterilerimizi mutlu etmekti. Ancak Hermès fuları olmayan ya da eşarplarına dokunmak istemeyen müşterilerimiz için de özel ve sınırlı sayıda üretilen bir koleksiyon yarattık. Ayrıca sadece sınırlı koleksiyon eşarplarını toplayan özel bir müşteri kitlemiz de var. Hermès'i üç sözcükle tanımlamanızı istesek…

Yaşam tarzı, güzellik ve kalite. İstanbul hakkında ne düşünüyorsunuz?

İstanbul'a tek kelimeyle bayılıyorum. Şehrin dinamikleri ilham verici ve hareketli. Gözünüzün değdiği her şey kültürel bir miras niteliğinde. Benzersiz bir Boğaz manzarasının yanında hayat dolu bir şehir!