Pembe gönlüm sende
LIFESTYLE

Pembe gönlüm sende

Milenyum pembesi olarak da adlandırılan gülkurusu yeni yılda farklı alanlarda karşımıza çıkıyor. Pembe içip pembe yemeye, pembe koltuklarda oturup pembe giyinmeye hazırlanın.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Aralık 2017

Pembe giyenler el kaldırsın. Yalnızca kadınlar mı el kaldırdı?.. Erkekler siz giymiyor musunuz?.. En azından birkaç tane pembe aksesuvarınız vardır. Karıştırın dolapları, çıkarın bütün pembe takıları, aksesuvarları... Milenyum pembesi olarak da anılan gülkurusu geri geliyor. Sadece kadın modasında da değil... Erkekler de gülkurusu tercih etmeye başlıyor, dekorasyon ve gastronomi de pembe devrimden etkileniyor.

ERKEK RENGİYDİ
1900'lü yıllara gelene kadar kız ve erkek çocukları arasında pembemavi ayrımı yoktu. Tüm çocuklara beyaz giydirilirdi. Sonrasında erkek çocukları için pembe ve kız çocukları için mavi dönemi başladı. Hatta 1918'de yayımlanan Department ve 1927'de yayımlanan Times dergilerinde bu konuda makaleler yer aldı.

F. Scott Fitzgerald'ın ilk kez 1915'te yayınlanan The Great Gatsby ya da Can Yücel'in çevirisiyle Muhteşem Gatsby romanındaki Jack karakteri de gülkurusu takım elbiseleriyle dikkat çekiyordu.

1950'de ise pembe feminen tarafa geçti ve kadınlar bu romantik, eğlenceli ve sıcak rengi pek sevdi. Uzun yıllar kadın modasının baş tacı oldu pembe. Ama yeni yılda modanın tekelinden çıkıyor, dekorasyona, gastronomiye sıçrıyor.

RESTORANLAR DA UYDU
Londra'nın en sükseli restoranlarından biri: Sketch. Aynı zamanda sanat dostu olarak da biliyoruz. Duvarlarını sanatçıların eserleri süslüyor. Restoranın en önemli özelliği ise baştan aşağı pembe olan dekorasyonu. Erkek servis elemanları ise gülkurusu takım elbiselerle servis yapıyor.
New York'taki Pietro Nolita ise Milenyum pembesini oldukça ciddiye alan bir restoran. Burada yerler, duvarlar hatta peçeteler bile pembe. Sahibi Petro Quaglia, "II. Dünya Savaşı sırasında devlet memurları kırmızı, onların erkek çocukları da pembe üniforma giyerdi. Pembe güçlü bir renk" diye açıklıyor bu durumu. Varşova'daki Nanan isimli restoranın dekorasyonu da pespembe olarak nitelendirebileceğimiz türden.

PANCARLI EKMEK YER MİSİNİZ?
Hem yiyeceğiz hem içeceğiz. Pembe pastalar, ekmekler yiyip bol bol pembe kahve tüketeceğiz. Yeni yılda kömürün ve siyahın mutfakta güçlü bir rakibi var: Pembe. Hem araştırmalara göre pembe renk iştah açıyor. İtiraf edelim tadını sevmesek de pamuk helva görünce birçoğumuz mutlaka alıp elimizi burnumuzu bulaştırma pahasına yiyoruz.

Kahve zincirlerinde bu yıl pembe kahveler görmeye hazırlanın. Bir de pembe ekmekler karşımıza çıkacak. Örneğin Marks and Spencer pancarlı ve biberli ekmekler hazırladı. Hepsi de pembe renk. Kusmi Tea'nin güllü yeşil çayı da rengiyle hemen dikkat çekiyor. Bu kış pembe sıcak çikolata içmeye de hazırlıklı olun.

MARKALAR SEVDİ
Sadece mutfakta değil elbette sokakta da karşımıza çıkacak. Acne Studios'un pembe yağmurlukları, Tom Ford'un kalem elbiseleri, Christopher Kane'in elbiseleri, Emporio Armani'nin takım elbiseleri moda dünyasında dikkat çeken pembelerden sadece bazıları...

O halde toz pembe hayallerimizin gerçek olacağı bir yıl olsun diyor ve herkesi pembe bir eşyaya sahip olmaya davet ediyorum.