Ruhunu ve bedenini besle
LIFESTYLE

Ruhunu ve bedenini besle

Organik ve taze ürünlerle hazırlanan atıştırmalıklar, tatlılar ve sağlıklı spesiyaller Beyaz Fırın konseptinde günün her saatine eşlik edebiliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Aralık 2017

Eylem Şimşek
Fotoğraflar Koray Işık

Beyaz Fırın'ın hikayesi 1836'da Balat'ta Kozma Stoyanof 'un açtığı simitçi dükkanıyla başlıyor. İki asırlık geleneği günümüzde başarıyla sürdüren Nathalie Stoyanof Suda, Fransa'da, Cordon Bleu'de aldığı pastacılık eğitiminin bugün işine büyük bir katkısı olduğunu düşünüyor. Gastronominin görsel sanatlardan etkilenen bir branş olduğunu düşünen Suda'ya kurucusu olduğu Beyaz Fırın ve yılbaşı menüsü hakkında sorularımız var.

Yemek yapmakla aranızdaki ilişki ne zaman ve nasıl kuruldu?
Çok küçük yaşta ananem yemek yaparken onu izler, yardım ederdim. Bu dönemlerin de etkisiyle sanırım kendimi tatlı yaparken buldum. İlk kez muhallebi ile başladığımda ilkokulu henüz yeni bitiriyordum. Ondan sonra peşi sıra tatlı, yemek, televizyon kanalları derken ilgim daha da çok arttı.

Günümüzde sağlıklı beslenmek en çok dikkat edilen hususlardan. Beyaz Fırın'da organik, vejeteryan ve glütensiz yemek seçenekleri arasında neler yer alıyor?
Bu söylediklerinizin hepsi yer alıyor. Hem pastane tarafında hem yemek tarafında bu ihtiyaçları olan tüketicilerin tamamı fit kurabiye ve pastalar, salatalar, vejetaryenlere uygun ürünler, mevsiminde taze meyve, sebzeleri Beyaz Fırın'da bulabilirler.

Beyaz Fırın'ın konseptini farklı alandan bir referansla özetlemenizi istesek, markayı nasıl betimlerdiniz?
Kendimizi Benjamin Button gibi bir karakterle özdeşleştirebiliriz. Çünkü yaşandıkça gençleşen bir markayız gerçekten. Dolayısıyla bizi en iyi betimleyecek şey bu karakter diye düşünüyorum.

İdeal yılbaşı menünüz?
Mevsim yeşilliklerinden ballı ve hardallı soslarla hareketlendirilmiş salatalar ve zeytinyağlı başlangıçlar yılbaşı sofrasının hafif ama herkesin damak tadına uygun seçenekleri olabilir. Ana yemekte hindi servis etme geleneğinin dışına çıkmak isterseniz, bütün bir tavuğu farklı soslarla sunarak zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Yılbaşı pastası için kırmızı meyvelerle renklendirilmiş hafif bir pasta da sofranıza şık bir görüntü katacaktır.