Barselona’da Kentsel Vaha
LIFESTYLE

Barselona’da Kentsel Vaha

Merkeze, dağa ve denize yürüyüş mesafesindeki Hotel Brummell, iyi yeme-içme, yüzme, sauna, ücretsiz yoga imkanlarıyla size kapılarını ardına kadar açıyor

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Ocak 2018

Duygu Massol

Hotel Brumell, yakın arkadaşlar tarafından kurulan, Barselona'nın Poble Sec semtinde bulunan, 20 odalı, şehrini ve mahallesini seven, yanı başındaki Montjuik Tepesi'ne aşık butik bir otel.

Otelin, Geoffrey Bawa'nın tropik modernizminden ilham alan avlusu

Konuklarına "Dışarı çıkın, eğlenin, bize dönün ve rahatlayın." mottosuyla sesleniyor. Rahat, samimi, yaratıcı ve işlevsel olacak şekilde özenle tasarlanan Brummell, Sri Lanka'ya sayısız seyahat organizasyonu düzenleyen tasarımcı duo Blankslate tarafından yaratılmış. İkilinin Geoffrey Bawa'nın 'tropik modernizmi'ne duyduğu tutku sayesinde Brummell, başka evrenlerin ve zamanların, yerel dünyamız ve modern zamanlarla karıştığı bir yer olmuş.

Mimar Inma Rábano, 1870'den kalan dış cepheyi tamamen korurken iç mimaride tarihi ayrıntıları barındıran ama zamansızlık kavramını vurgulayan bir hava yaratmak için ışık ve bitkileri, geleneksel anlayışa saygıyla kullanmış. Modern eşyaları, Avrupa'nın her tarafından toplanan vintage mobilyalarla birleştiren otel, Barselonalı tasarımcıları desteklemek amacıyla onların çağdaş sanat projelerini odalarında sergiliyor. Otelin tasarım ve dekorasyonda tamamıyla işlevsellik, konfor ve estetiğe odaklanması Brummell'i dengeli ve rahat bir ortam haline getiriyor.

Sonuçta takılmak, dinlenmek ve kendini şımartmak için keyifli bir mekan ortaya çıkıyor. Barselona'da şehrin modernizmine yüzünüzü dönüp doğaya da sırtını dayayan bir otel arıyorsanız; Hotel Brummell sizin yeni adresiniz!