İstanbul'daki Viyanalı
LIFESTYLE

İstanbul'daki Viyanalı

Viyana mutfağına özgü schnitzel, bratwurst, gulaş gibi lezzetleri en özgün haliyle İstanbul’da yemek için Avusturya’ya doğru yol almamız gerekmediğini bilmek, damak zevkimizi her daim zengin kılmakla eş değer.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Ocak 2018

Viyana mutfağına özgü schnitzel, bratwurst, gulaş gibi lezzetleri en özgün haliyle İstanbul'da yemek için Avusturya'ya doğru yol almamız gerekmediğini bilmek, damak zevkimizi her daim zengin kılmakla eş değer. Nişantaşı Reasürans'ta konumlanan Cafe Wien, 27 yıldır Viyanalı şeflerin pişirme teknikler iyle, özenle seçilen malzemelerle aynı lezzet ve kalitede konuklarını ağırlıyor.

Hal böyle olunca restoranın sayısız müdavimi olması ve bir klasiğe dönüşmesi şaşırtıcı gelmiyor. Gustav Klimt tabloları, Viyana vals balolarını canlandıran çizimler ve vals duayeni Johann Strauss'un müzikleriyle Cafe Wien, tat alma dışında diğer duyuları- mıza da hitap ederek Avusturya'da olduğumuzu tam anlamıyla hissettiriyor.Viyanalı şeflerin hazırladığı reçetelerle yaratılan orijinal Sachertorte veya Apfelstrudel gibi tatlılar, Wiener Melange, Mozart, Einspanner gibi yine Viyana'yı anımsatan kahveler eşliğinde sunuluyor. Bu sayede Avrupa'nın sanat ve tarihini meydana getiren en köklü şehirlerinden Viyana'nın kuşkusuz en önemli özelliği olan cafe kültürü de İstanbul'da canlanıyor.