Kreatif japon mutfağı

Uzak Doğu mutfağını İstanbul’da icra eden en başarılı mekan hangisidir?

Uzak Doğu mutfağını İstanbul'da icra eden en başarılı mekan hangisidir? Bu karakteristik mutfağa dair olan sorunun cevabını pişirme teknikleri, kullanılan malzemeler, nihai lezzet ve görsel sunum kıstaslarıyla ele aldığımızda fikir birliğine varabiliyor; Harper's Bazaar olarak aynı isim üzerinde yoğunlaşıyoruz: Ioki. Adını Hollywood'un ünlü Japon şeflerinden Keizo Okitasan'dan alan restoranın alameti farikası, menüleri de işte böyle kreatif bir duayenden ilham alarak yaratması. Medine Sapmaz ve Doğan Sevil ortaklığında hizmet veren Ioki'nin markasının mutfağı Perulu Şef Holguer Ponenza'ya emanet edilmiş. Ponenza, menünün 'Başlangıçlar' bölümünde ceviche, tiradito Nikkei, beef ve shrimp taco'ya yer veriyor. Spesiyallerde ise batayaki roll, tiger roll, xiomi roll ve volcano roll ve tornado öne çıkıyor. Tatlı menüsünde matcha volcano, yeşil çaylı cheesecake ve hazelnut chocolate roll bulunuyor. Ulus, İstinye ve Kandilli şubelerinde konuklarını ağırlayan Ioki, özel davetlerde veya toplantılarda kurumsal ve bireysel catering hizmetleriyle de tercih sebebimiz.

BİZE ULAŞIN