Partinin ardından
LIFESTYLE

Partinin ardından

Geç saatlere dek süren bir parti sonrası kendinizi bütünüyle nasıl daha iyi hissedebilirsiniz?

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ocak 2018

Kalori kontrolünün parti sırasında eğlenceyi bozmasına izin veremeyiz, öyle değil mi? İşte bunun için uzmanlara danıştık ve ertesi güne yüksek bir enerjiyle devam etmenizi sağlayacak bakım önerilerini listeye ekledik.

HAZIRLIK Kışın soğuk havasıyla tezatlık yaratan iç mekanların aşırı sıcaklığı cildinizin nem dengesini bozarak kurumasına neden olabilir. Dermatolog Peter Kopelson, partiden birkaç gün önce doktor ofisine giderek cildinize glikolik asit içerikli peelingler uygulatabileceğinizi söylüyor; "Sadece on dakikanızı alacak bu uygulamadan sonra cildiniz çok daha parlak olacak." Peki ya dermatoloğa gidecek zaman bulamazsanız... Bu noktada Giorgio Armani makyaj artisti Tim Quinn evde uygulanabilecek nemlendirici içerikli yüz maskelerini tavsiye ediyor. Hazırlık aşaması için bir diğer öneri de beslenmeyle alakalı. Makyajınızı tamamlarken hafif bir şeyler atıştırmak, partide servis edilen yüksek kalorili yiyecekleri daha az tüketmenize yardımcı olacak. New Yorklu diyetisyen Tanya Zuckerbrot, lif ve protein açısından yüksek olan besinlerin uzun sürede sindirilmesi sebebiyle daha tok hissettireceğini belirtiyor; "Elmanın üzerine fındık ezmesi sürebilir, ton balıklı salatayı lifli bir krakerle yiyebilirsiniz. Ayrıca iş saatleri içerisinde akşam üzeri tüketeceğiniz kahveye dikkat edin. Kafein enerjiyi artırmanın yanı sıra kan şekerini de yükselteceği için acıkmaya sebep olabilir. Bu nedenle daha az kafein içeren, şekersiz yeşil çay içebilirsiniz."

DENGEDE KALIN Davette karşınıza çıkacak meze, çerezler ve hamurlu besinler yerine soğuk karides ve tavuk gibi protein yüklü ikramlara yönelin. Zuckerbrot, protein ve sebzelere sadık kaldığınız sürece, alkol tüketseniz dahi düz bir karınla güne uyanacağınızı söylüyor. Eğer peynir toplarına karşı zaafınız varsa, yüksek yağ ve tuz barındıran sarı peynirler yerine beyazları tercih etmelisiniz. Alkol tüketimi için altın kural: Fazla şeker eşittir kilo artışı. Bu nedenle düşük kalorili kokteyllerle geceyi geçirmeniz önemli.

GEÇ SAATLERDEN SONRA Uzmanların ertesi sabaha daha rahat başlamak konusunda vazgeçilmez bir kuralı var: bol su tüketmek. Kurumuş cildinizi nemlendirmek de en az su içmek kadar size iyi gelecek. Bunun için hyalüronik asit içerikli serumları tercih edebilirsiniz. Önerimiz, cildin kaybettiği nemi anında yerine koyabilen güçlü bir ürün olan SkinCeuticals H.A. Intensifier. Şiş görünen gözler için ise uzmanların tavsiyesi kan dolaşımını artırması sebebiyle kafein içeren, jel yapılı göz kremleri kullanmak. Ayrıca göz kızarıklığı için de yapay göz damlaları kurtarıcı niteliğinde. Son olarak gözlerdeki kızarıklığı kapatmak için makyaj artisti Quinn'in önerisi krem yapılı kapatıcıları göz kapaklarının iç kısmına ve burun kemiğine uygulamak; "Uygulayacağınız bölgeye dikkat çekebileceği için göz altlarında daha az kapatıcı tercih edin."