Watch hunger stop
LIFESTYLE

Watch hunger stop

Michael Kors ve Kate Hudson, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı aracılığıyla okul çağındaki çocukların yeterli beslenmesi için işbirliği yapıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Şubat 2018

"Elimi tuttu ve dokunuşuyla, yıllardır harcadığı çabayı bana hissettirdi." Kate Hudson, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından da desteklenen Michael Kors'un Watch Hunger Stop programındaki ziyareti sırasında tanıştığı yaşlı, bilge Musevi kadın için hislerini bu şekilde anlattı. "Programdaki çocukları desteklemek adına çok çaba gösterdi ve şimdi kendi torununun da okula devam edebilmesi için aynı özveriyi sürdürüyor. Bize muz kabuğundan yaptığı lezzetli bir yemek ikram etti ve evin çatısını onarmaya parası yetmediği için özür dileyerek yemeği yeterince pişiremediğinden bahsetti."Bu yıl Kors'un Watch Hunger Stop koleksiyonu beşinci senesinde ve özel bir içerikle karşımızda: Michael Kors akıllı saat, kobalt mavi pilot gözlük ve Instagram fenomeni sanatçı Clym Evernden tarafından çizilen bir illüstrasyonla tasarlanan tişört. Dünya Gıda Günü, dünya çapında her dokuz kişiden birinin açlık sorunu yaşamasına dikkat çekiyor ve bu konuda parasal kaynak sağlayarak, yemek güvencesi konusunda farkındalık yaratıyor. Bu konuda başarı gösteren bir diğer önemli adım da insanlar arasında iletişimin teşvik edilmesi. Hudson, kilit unsurlardan birinin, birbirine bağlı yaşayan bu dünyada kopukluk yaşamak olduğunu düşünüyor; "İnsanların temel yemek gereksinimini karşılama yolunda mutlaka geçmek zorunda olduğunuz bir köprü var." Bugüne dek Kors, Nicaragua, Mozambik ve Filipinler'de 15 milyon okul çağınadaki çocuğa öğle yemeği sağlama konusunda WFP ile birlikte çalıştı ve Hudson 2017 yılı sonunda bu rakamın 20 milyona ulaşmasını beklediklerini söyledi. Ayrıca, her saat ve gözlük satışı için Kors, bu programa 100 öğle yemeği bedeli bağışta bulundu. Kamboçya, WFP'ın okullarda öğle yemeği sağladığı diğer ülkelerin çoğu gibi günlük yaşama mücadelesini eğitimden daha ön planda tutan bir ülke.

Güney Asya'daki uluslarda, yaşları 5 ila 17 arasında değişen çocukların beşte biri ekonomik olarak aktif; yani ailelerini desteklemek amacıyla çalışmak zorundalar. Bu nedenle öğle yemeği konusunda vaatte bulunmak çocukları okulda tutmak adına bir karar faktörü niteliğinde. WFP açlık sorunu yaşayan ailelere destek olurken ıspanak, patlıcan ya da kavun gibi besleyici yiyecekleri de yerel çiftçilerden satın alarak onlar için sürdürülebilir bir pazar oluşturuyor. "Musevi bir annenin kızı olarak kazandığım her doların, 10 cent'ini başka bir şey için vermem gerektiğini öğrenerek büyüdüm" diyor Hudson ve ekliyor; "Kendinizi bu gezegende olup bitenler konusunda çaresiz hissediyorsanız, Watch Hunger Stop insanlara yardım etmek adına dahil olabileceğiniz ve fark yaratabileceğiniz bir adres."

ÇEVİRİ: PELİN HASÇALIK FOTOĞRAF: TIM BISHOP'IN İZNİYLE . ILLÜSTRASYON: CLYM EVERNDEN. SAAT: DON PENNY/STUDIO D. STYLING: JUDITH TREZZA