Sianji Well-Being Resort’un wellness konsepti
LIFESTYLE

Sianji Well-Being Resort’un wellness konsepti

Bodrum Kadıkalesi’nde konumlanan ve dünyanın en iyi beş detoks merkezinden biri olan Sianji Well-Being Resort’un wellness konseptini inceledik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Mart 2018

Röportaj: Pelin Hasçalık

Seven Stars Luxury Hospitality and Lifestyle Ödülleri'nde medikal wellness alanında yedi yıldız unvanına sahip olan Sianji Resort'un Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, "Wellness insanın bedensel, zihinsel ve ruhsal açıdan, tam bir sağlık ve zindelik içinde olması; kendisini enerjik, mutlu ve dengede hissetmesidir. 2013 yılında medikal wellness hizmeti sunan dünyanın en lüks otellerini geride bırakıp hem otel hem de spa alanında ödül almak; ardından bu yıl da sahip olmak ne kadar doğru bir iş yaptığımızı kanıtladı." diyor. Sianji Well-Being Resort'ün Sağlık Eğitmeni ve Detoks Danışmanı Çisem Çakır, beslenme konusunda ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu ancak kişilerin kendini motive ederek sağlıklı beslenmeyi rahatlıkla başarabileceğini söylüyor ve Sianji'deki ruh, beden ve zihin bütünlüğünü sağlayıcı uygulamaları anlatıyor.

Her daim benimsememiz gereken sağlıklı beslenme ile ilgili pratik ipuçları verebilir misiniz?
Öncelikle alkali suya geçiş yapmak herkesin kolayca uygulayabileceği bir şey. Suyunuza ekleyeceğiniz birkaç damla limon suyu onu alkali yapacaktır. Beslenmenizdeki çiğ sebze meyve oranını artırmak. Akşam yemeklerini mümkün olduğu kadar erken yemek ve akşam yemeği olarak protein, sebzeyeşillik ve yağ üçlüsünü tercih etmek. Sağlıklı yağları tüketmeye özen göstermek.

Sianji Resort'taki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Hemen herkesin otelimize geldiğinde sağlıklı yaşam adına rahatlıkla uygulayabileceği bir diyet ya da terapi bulunuyor. Alkali diyet, çiğ beslenme, detoks, gün boyu devam eden grup egzersiz programları, spa terapileri, ozon terapisi, infrared, Thalasso, yoga, meditasyon, ses terapisi gibi ruh-bedenzihin bütünlüğünü sağlayıcı çeşitli uygulamalar bu bağlamda otelde karşınıza çıkıyor.

Raw food beslenmek neden faydalı?
Raw food yani çiğ beslenme, işlenmemiş, pişmemiş, çiğ besinleri içeriyor. Yani menüde en alkali gıdalar olan yeşillikler, sebzeler, meyveler, filizler, yağlı tohumlar, kuruyemişler, deniz yosunları ve algler gibi biyolojimize aslında en uygun yiyecekler yer alıyor. Yiyecekleri pişirmenin, içindeki enzim ve oksijeni tamamen yok edip vitamin ve minerallere zarar verdiği artık bilimsel olarak da kanıtlandı. Dahası pişmemiş ve çiğ yemeğin verdiği enerji, başka hiçbir gıdada yok.

Sianji'de öne çıkan Master Detoks ve 80/20 Beslenme programlarını anlatır mısınız?
Aslında vücudumuzun toksinlerle başa çıkabilme yetisi var. Ama serbest radikaller fazla olduğunda vücudumuz tepki vermeye başlıyor. Alerji, mantar, hazımsızlık, kabızlık, fazla kilo, depresyon, cilt problemleri ve benzeri problemler baş gösteriyor. Detoks bu şikayetleri yok etmede en etkili yöntemdir ve tedavi amaçlıdır. 80/20 beslenme programı, besin seçiminde tabağın yüzde 80'ini bitkisel, geri kalan yüzde 20'sini ise hayvansal kaynaklı besinlerle doldurmak gerekiyor. Diyetin temeli sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme şeklinde. Önemli olan; besin çeşitliliği sağlayarak ihtiyaç duyulan besin öğelerini geniş bir yelpazede vücuda sunmak. Bu tarz bir beslenme, kaybedilen ağırlığın korunmasını sağlayabildiği gibi ömür boyu da uygulanabilecek bir sistem.