Mavi ve yeşil
LIFESTYLE

Mavi ve yeşil

Söylentilere göre dünyadaki cennet, Hint Okyanusu’nun ortasında. Yumuşacık kumsalları, tropik bitki örtüsü ve konuk sever yerli halkı ile Seyşeller’i gördüğünüzde, bu söylentilerin kaynağını anlayabiliyorsunuz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Mart 2018

Yazı: Şah Yaycı

SEYŞELLER

Palmiyelerin, kusursuz kumsalların önünde eğildiği , mavi ve yeşilin büyülü dansına alkış tuttuğu adalar...

Büyülü bir coğrafya! Bilinen ilk uygarlık Lemurya'nın Seyşeller'in altında olduğu iddia edilir. Adem ile Havva'nın ilk zuhur ettiği yer olarak bilinen ve Cennet bahçeleri olarak bilinen Eden'in, Praslin Adası'nda olduğu da. Bütün bu olasılıkları hayal ederek gittiğinizde bile, kendi gözlemleriniz ve hissettiklerinize ekleyeceğiniz bir dolu sıfatla Seyşeller, yeryüzünde sanki bu zaman dilimine ait değilmiş gibi geliyor. 180 hatta 200 yaşındaki, ellerinizle beslediğiniz kaplumbağalar, çiftleşme döneminde tüyleri kırmızıya dönen kuşlar, denizde elinizle dokunabildiğiniz balıklar, çiçek çocuk dönemine ait yaşamlar, başlı başına bir hayal dünyası gibi gelmiyor mu kulağınıza?

İklİm ve doğa Yılın 12 ayı yazı yaşayan, şanslı iklimi ile muson yağmurlarından çok fazla etkilenmeyen tropikal adalar topluluğu. Yeşil ve mavi birbiriyle adeta yarışıyor. Deyim yerindeyse yeşil, her yerden fışkırıyor. Mavi bin bir tonuyla arz-ı endam eyliyor. Hint Okyanusu'nun dışarıdan meydan okuyan, içerde ise zarafetle dans eden genç kızlarına benzetiyorum Seyşeller'i. Hem asi hem şefkatli, hem sarıp sarmalayan hem özgürleş diye haykıran bir havası var. Dünyada granitten oluşan tek okyanus adası topluluğu. Granit oluşumlarının gün batımında yarattığı muazzam görsellik karşısında, deyim yerindeyse nutkunuz tutuluyor.

NASIL GİDİLİR?

Bu egzotik ve gizemli adalara, Qatar Airways ile Doha aktarmalı olarak uçtuk. Dönüşte Katar'da birkaç gün mola verip çölde safariye çıkmak, müze ve sanat galerilerini gezmek istedik. Katar'ın son zamanlarda sanat, film, yemek festivallerine yaptığı yatırımlarına kayıtsız kalamazdık.

KONAKLAMA

Adalara özgü yaşamı deneyimlemek isterseniz, Constance otellerini tavsiye ederiz. Constance, doğayla uyumu, hizmet kalitesi ve duyarlılığıyla öne çıkan bir oteller zinciri. Dünyada yaygınlaşan çabasız lüksün öncülerinden. Constance Ephelia, Mahe'de, başkent Victoria'nın olduğu adada. Constance Lemuria ise, Unesco Dünya Mirası listesinde korumaya alınan Praslin adasında. Tatilinizi ikiye bölerek, adalar arası uçakla 10 dakikalık mesafedeki iki adada da kalabilirsiniz.

İlk durağımız Constance Ephelia Resort idi. Ephelia, orman perisi demekmiş. Hint Okyanusu'nun en büyük spa merkezine sahip olan Ephelia Resort'ta deniz, güneş ve ada lezzetlerinin keyfini çıkarırken, unutulmaz masaj deneyimleri ile Seyşeller'i hissedebilmek için bedenen ve ruhen hazırdık. Michelin yıldızlı şeflerin hazırladığı menülerin sunulduğu Cyann Restoran ile birlikte dört özel restoranı, beş plajı olan Consatance Ephelia'da, hem görsel hem ruhsal bir şölende gibiydik. Praslin adasındaki Constance Lemuria ise ikinci durağımızdı. Otoritelerce 'dünyanın en güzel plajı' kabul edilen, Anse Georgette'in de içinde olduğu Constance Lemuria, büyüleyici. Deniz kenarındaki villaların yanı sıra tepede konumlanan villaların da manzarası nefes kesici, restoranlar muazzam. Hint Okyanusu'nun tek 18 delikli golf sahasını barındırdiği için Robert De Niro'dan Bill Clinton'a, sayısız ünlünün ve golf severlerin vazgeçilmezi olmuş Constance Lemuria. Golf bilmiyorsanız 15. deliğin olduğu eşsiz Anse Georgette manzarasının keyfini çıkararak fotoğraf çekebilirsiniz.

YAPMADAN DÖNMEYİN

2.000 kişinin yaşadığı, çiçek çocukların izlerinin yaşatıldığı Ladique adasını günü birlik gezin. Plajlarını, özellikle Grand Anse ve Anse Source d'Argent'ı görün, vanilya bahçelerinde dolaşın. Tropikal güzelliklerle çevrili, huzur ve keyif içinde ruh ve beden uyumunun en üst seviyede olduğu bir seyahati, uzmanlaşmış bir spa konseptiyle taçlandırmk paha biçilemez. Constance otellerinin Uspa adıyla bilinen spalarında, adalarda yetişen bitkilerden elde edilen organik ürünler kullanılıyor. Uzman spa ekibi, size en uygun terapi yöntemi için profesyonel destek veriyor. Uspa'da masajın yanı sıra fiziksel egzersizlere de önem veriliyor; wellness uygulamaları, yoga ve kişisel eğitmenle fitness çalışmaları da programınıza dahil ediliyor.

WELLNESS MUTFAĞI

Bütüncül iyilik hali için beslenme, egzersiz ve masaj diğer bakımlarla birlikte ele alınıyor. Tesisin wellness uygulamalarının temelini 'wellness mutfağı' oluşturuyor. Otelde sunulan açık büfe ve diğer tüm menüler sağlıklı beslenme kurallarına, doğal ve taze ürünlere göre düzenleniyor. Menüde 'w' ibaresi olan ürünler, özellikle sağlıklı beslenme konusunda daha fazla önem verenler için.