Mina Başaran'ın hayata dair söyledikleri
LIFESTYLE

Mina Başaran'ın hayata dair söyledikleri

Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mina Başaran'ın hayata dair söyledikleri geçtiğimiz ay Harper's Bazaar sayısında yayınlandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mart 2018

Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a giden Başaran Yatırım Holding'e ait özel jette bulunan 11 kişi hayatını kaybetti. Uçakta işadamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ve 7 kız arkadaşı ile vardı. Mina Başaran'ın 14 Nisan'da düğünü olduğu öğrenildi. Özel jette, 8 genç kızla birlikte 3 de mürettabat vardı. Hayatını kaybeden 11 kişiyle ilgili ortaya çıkan yeni bilgi ve fotoğraflar yürek burktu. Hayatını kaybeden Burcu Gündoğar Urfalı ve Jasmin Baruh Siloni hamileydi.

Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mina Başaran, geçtiğimiz ay Harper's Bazaar Türkiye'ye "İlham perisi" olarak son röportajını verdi.

Değerli mücevher tasarımcısı Melis Göral'ın esin kaynağı Mina Başaran'ın son röportajı ve hayata dair söyledikleri;

Size günlük hayatta kim ilham verir?
Gezdiğim ülkeler, farklı kültürler, güncel trendler, sanatsal çalışmalar ve moda bana ilham veren başlıca unsurlar arasında. Günümüzde sosyal medya ve Pinterest sayesinden tüm bunlara kolayca erişebiliyorsunuz, fakat yaşamak, hissetmek, görmek benim için çok farklı. O yüzden bu değeri kaybetmemeye çalışıyorum.

Mücevherle olan ilişkinizi nasıl tanımlarsınız?
Çocukluğumdan beri mücevhere ilgim var. Altın künyeler, taşlı kelepçeler, uzun dönem kolumuzdan çıkaramadığımız love bracelet gibi modellere meraklıydm. Zaman geçtikçe tarzım ve beğenilerim değişti. Son
dönemde Art-deco parçalar, renkli taşlar favorilerim.

Melis Goral'a ait ilk parçanızın hikayesini öğrenebilir miyiz?
Melis Goral markasını önce sosyal medyada keşfettim. O dönem çok popüler olan serçe parmak yüzüklerinden çok etkilenmiştim. Bu yüzükleri taktıkça mutlu oluyorum…

Markanın stilini siz hangi üç kelime ile tanımlardınız?
Minimalist, çarpıcı, zamansız.

Koleksiyonlar arasında favori parçanız var mı?
Özellikle Dark koleksiyonundaki Onyx tasarımlar ile Sky'daki rose quartz-ruby parçalar favorilerim arasında!