Lucia Pica'nın ilhamı Napoli'nin renkleri
LIFESTYLE

Lucia Pica'nın ilhamı Napoli'nin renkleri

Napoli’nin her daim değişime uğrayan manzaraları ve zengin tarihi hikayesi, Chanel Global Makyaj ve Renk Tasarımcısı Lucia Pica’nın imzasını taşıyan İlkbahar/ Yaz 2018 makyaj koleksiyonuna ilham verdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Mart 2018

Yazı: Pelin Hasçalık

Tüm özellikleriyle Akdeniz'in sıcak ve öngörülemeyen atmosferini taşıyan koleksiyonu antik ve çağdaş dönemlerin izinde inceliyoruz.

Napoli'nin Antik Yunan kolonisindeki kökenini yansıtan Neapolis (Yeni Şehir), Lucia Pica için klişelerden uzak, tarih ve modernizmi yeşil, sarı, altın, kırmızı ve siyah renkli bir paletle bütünleştiren şehir. "Gözlerimi kapatıp Napoli'yi düşlediğimde gördüğüm renkler bunlar..."

Yeni sezon Chanel makyaj koleksiyonundaki renkler ve metotlar şehri simgeleyen başlıca unsurlardan esinleniyor:Vesuvius ve Phlegraean bölgelerindeki volkanik doğa manzaralarının körfez sularıyla birleşmesi, insanoğlunun ardında bıraktığı mimari ve sanatsal miras, Villa Poppaea'de yer alan duvar resimlerindeki pigmentler, İtalyan ressam Caravaggio'nun paha biçilmez tablolarının sergilendiği Barok mimariye sahip kiliseler... Mesela yeni koleksiyondaki Poudre a Lèvres dudak pigmentleri, Pompei'ye özgü duvar resimlerinde rastladığımız renk ve suluboya tekniğinin izlerini taşıyor: Pudra yapının balm ile karıştırılması ve ortaya çıkan flu görüntü resimlerdekine benzer bir etki yaratıyor...

Napoli'nin hikayesi bir yandan da Yunan mitolojisindeki sirenlerle özdeşleşiyor. Eski şehir kıyılarındaki sularla bedeni yıkanan Parthenope (mitolojide adı geçen sirenlerden biri) Napoli'nin ayrılmaz bir simgesi olarak karşımıza çıkıyor. Sirenlerin baştan çıkarıcı ölümcül şarkısı, feminen güç ve güzellikleri, Chanel'in modern kurgusuyla harmanlanarak antik dönemden günümüze taşınıyor. Bu nedenle, yeni koleksiyonu taşıyan kadınların sadece renkleri kullanmaları yeterli değil, aynı zamanda Napoli'nin tavrını da benimsemeleri gerek: Geçmişten günümüze süregelen gösterişli, boyun eğmez ve iyimser bir stil.

İlkbahar/Yaz 2018 makyaj koleksiyonu için Lucia Pica, Napoli'nin sahip olduğu çoklu yüzü yansıtmak istedi; özellikle de şehrin sonsuz renk sıralaması ile büyüleyici bir etki yaratan yüzünü. Koleksiyondaki göz makyajı ürünleri arasında yer alan limitli sayıdaki Les 9 Ombres far paleti, baştan çıkarıcı, aydınlık ve yumuşak tonlarıyla ilgi odağı olmayı hak ediyor.

Göz makyajına yoğunluk katmak için Lucia Pica yeşillere yönelmiş. Ombre Première Verderame krem far, sıradışı yeşil tonu ve hafif metalik parlaklığıyla tek başına ya da paletteki diğer renklerle birlikte kullanıma uygun şekilde tasarlanmış. Bir kapı detayından ilhamla tasarlanan Dimensions Nero Metallo maskara, metalik mavi yeşil tonu ile Stylo Yeux Waterproof göz kalemleri (derin yeşil Nero Vulcanico ya da açık yeşil Mare-Chiaro) ile eşleşiyor.

Cilt makyajı için renk tasarlama aşamasında yüzü anında canlandıran, şiirsel bir rengin ortaya çıktığını belirten Pica, Joues Contraste Foschia Rosa allık için dağlardaki günbatımı manzarasından ilham almış. Koleksiyondaki dudak ürünlerini oluştururken ise tamamen yeni ve sanatsal bir yaklaşımda bulunmuş ve Poudre À Lèvres'i fresklerin oluşum sürecinden ve geleneksel suluboya tekniklerinden esinlenerek tasarlamış. Nemlendirici balm formülü, sıkıştırılmış pudra pigmentlerle birleştiren paletler iki farklı yapıyı bir arada sunuyor. Pica'nın tavsiyesi, ilk olarak parmak uçlarınızla balm dokulu rengi, ardından pudra yapılı rengi kullanmanız: "Bu paleti son derece romantik ve eğlenceli buluyorum. Napoli şehrinin özünü temsil ediyor, yeni ve eskiyi buluşturuyor."

Dudak serisine gelincik kırmızısından ahududu tonlarına uzanan on farklı renkte Rouge Allure ve Rouge Allure Velvet ruj eklendi. Gelincik kırmızısı Rosso Pompeiano, yoğun kırmızı Rosso Parthenope ve yumuşak pembe Rosa Tempera ile Poudre À Lèvres, ilgi çekici alternatifler sunuyor. Rouge Coco Gloss serisine nude şeftali renkli Parthenope ve bebek mavisiyle dikkat çeken Aphrodite katılırken, Rouge Allure Ink serisi için de koleksiyona mat portakal renkli Entusiasta ve şeftali-pembe tonlu Eterea dahil oldu. İlkbahar/Yaz 2018 için tırnaklarda eğlenceli bir görünüm ve renk oyunları yaratmak isteyen Lucia Pica, sezon için oje tercihinin kesinlikle koleksiyonda yer verdiği canlı sarı tonu (Giallo Napoli) olacağını söylüyor. Bir diğer iddialı renk de turuncu Arancio Vibrant. Bu arada Pica, ilk defa seriye pastel renkli ojeler kattı: Tatlı pembe Nuvola Rosa ve zarif nane yeşili Verde Pastello.

Göz makyajı için tasarladığı Les 9 Ombres Palette Édition No.1 Affresco'dan bahsederken Lucia Pica, far paletinin Napoli'deki tüm unsurları bir araya getirdiğini söylüyor. Doku ve renkleriyle fark yaratan paletteki üçer adet mat, saten ve parlak ton, yumuşak ve yayılmaya uygun şekilde tasarlanmış. Renkler parlak tonlardan yumuşaklara geçiş yaparken, Napoli'nin üzerimizde bıraktığı sayısız etkiye vurgu yapıyor: Eski ve modern, ruhsal ve duyumsal, tarihi ve çağdaş... Palette canlı yeşil ile gri yan yana duruyor, ışık saçan şeftali bej de vizon kahveyle eşleşiyor.

"Tüm kadınların renkler konusunda açık ve spontan olmalarını umuyorum. Renkler önceden kurgulanabilir; göze çarpmayan hafif tonları tercih edebilir ya da daha yoğun bir etki yaratmak üzere farklı bir renk yaratabilirsiniz" diyen Pica için her renk Napoli macerasındaki düşsel yolculuğun izini taşıyor. Peki, kendisi bu koleksiyonu hangi teknikle uyguluyor? "Ombre Première Verderame krem farı katmanlı şekilde, gri ve yeşili kombinlemek üzere kullanıyorum ve bunun için Les 9 Ombres paletten yardım alıyorum. Bu şekilde renklere derinlik ve yoğunluk kazandırıyorum. Ombre Première krem farı parmak uçlarımla sürmeyi tercih ediyorum ve paletteki saten ya da parlak tonları göz fırçasıyla uyguluyorum. Bu iki yeşilin karışımı inanılmaz bir etki yaratıyor. Genel anlamda tavsiyem; göz makyajında iki farklı tonu bir arada kullandığınızda, canlı tonları daha yumuşak olanlarla birleştirmeniz."