Roma'da Romans
LIFESTYLE

Roma'da Romans

Romantik destinasyonlar söz konusu olduğunda asla modası geçmeyen Roma’da, şehrin ortasında bir vaha, Hotel de Russie

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Mayıs 2018

Turistlerin yoğun olarak akın ettiği Avrupa şehirlerinde hem merkezde konaklayıp kent ruhuna dahil olmak, hem de huzurlu bir dinlenme ortamı yakalamak her zaman mümkün olmuyor. Roma'nın kalbi sayılabilecek Piazza del Popolo ve İspanyol Merdivenleri'nin yanı başında bulunan Hotel de Russie, geniş bahçeleriyle Fransız şair Jean Cocteau'nun dediği gibi, adeta "yeryüzündeki cennet". İsmini şehri ziyaret ederken bu otelde konaklamayı gelenek haline getirmiş Rus soylularından ve romantik ressamlarından alıyor. Klasik mimariye sahip mekanın içerisinde gözü yormayan, natürel renkler kullanılmış. Uzakdoğu etkileri taşıyan turuncu ve siyah lake detaylara sahip eşyalar ise eskiyle yeni arasında hassas bir denge kuruyor. Odalar, misafirlerin konforunu en üst seviyeye taşımak için her türlü modern imkana da sahip.

Hotel de Russie'nin içinde yer alan restoran, bar ve spa da tatilinizin her anını mutlulukla yaşamanız için tasarlanmış. Piazzetta Valadier'ye bakan Stravinskij Bar, akşamüstü içkisi veya hızlı buluşmalar için ideal. Le Jardin de Russie Restaurant, arkasına Villa Borghese'yi alan, asırlık palmiye ağaçlarının, güllerin ve portakal ağaçlarının süslediği Akdeniz esintili gizli birbahçede, çok özel lezzetlerden tadabileceğiniz eşsiz bir deneyim sunuyor. İzlediğiniz en romantik filmin en romantik sahnesini hayal edin; burada loş ışıklar altında bir akşam yemeği işte tam o kıvamda.

De Russie Spa ise saunası, Türk Hamamı ve dinlendirici, lüks bakımlarıyla yorgunluğunuzu atmak için birebir. Hotel de Russie'nin misafirlerine sunduğu çok özel bir başka deneyim ise sanat ile sporu bir araya getiren Sanat Koşusu ve Bisiklet Turu. Sabah 06.45'te yola koyularak, kişisel antrenör eşliğinde Villa Borghese'nin yemyeşil yollarında veya şehrin kilise ve dikilitaşlarla süslü meşhur hac yolunda koşarken veya bisiklete binerken, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna, Trevi Çeşmesi, Piazza Venezia, Campidoglio, Pantheon, S. Lorenzo in Lucina ve Via del Corso gibi şehrin önemli noktalarını henüz kalabalıklar akın etmeden görebiliyorsunuz. Kahve veya fotoğraf molaları esnasında şehre dair ilginç hikayeler de dinliyorsunuz. Antrenman otelin fitness salonunda son buluyor. Sonrasında ise spa'da kaslarınızı rahatlatarak güne harika bir başlangıç yapmış oluyorsunuz.