Süper anne
LIFESTYLE

Süper anne

Claiborne Swanson Frank bu çekimde objektifini süpermodeller ve çocuklarına çeviriyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Mayıs 2018

Moda Editörü: Maryam Malakpour

Amerikalı fotoğrafçı Claiborne Swanson Frank, yeni kitabı Mother and Child'da samimi bir fotoğraf serisi üzerinden modern anneliğin anlamını keşfe çıkıyor. Bazaar'a özel yaptığı bu çekimde ise objektifini süpermodeller ve çocuklarına çeviriyor.


"Kızım bedenini severek benim siyahi kadınlar için yaptığımı yuvarlak hatlı kadınlar için yapıyor" -BEVERLY JOHNSON, kızı Anansa Sims ile

21. yüzyılda annelik ne demek?
Sonunda her şeyi yapabiliyor olmak demek. Gençken bile her şeye yetecek zamanım olmadığını düşünürdüm. Yirmi yılımı alsa da, sonunda bunun sadece bir düşünce biçimi olduğunu fark ettim. Şimdi hem çalışıyor hem de kızımın ve torunlarımın hayatının bir parçası olabiliyorum.

Annenizin size verdiği en iyi öğüt nedir?
Bana hep, "Bir şeyler ye, duş al ve yat uyu" derdi. "Önündeki engel ne olursa olsun kafanı hep dik tutmalı ve ilerlemeye devam etmelisin."

Sizin döneminizden farklı olarak, kızınızın sektörde karşılaştığı zorluklar neler?
Ben istemeden de olsa bir öncüydüm. Şimdi ise kızımın Instagram üzerinden verdiği "yuvarlak hatlarını sev" mesajının yarattığı etkiyi görmek beni büyülüyor.

Yaz için okuma listenizde hangi kitaplar var?
Hillary Rodham Clinton'ın kaleme aldığı What Happened ve Helen Gurley Brown'ın biyografisi Not Pretty Enough. Ayrıca torunlarımla Linsey Davis'in The World Is Awake: A Celebration of Everyday Blessing kitabını okuyacağım.


"Oğullarımın kendi güçlerinin farkına varmalarını istiyorum. Bir ortama kattıkları enerjinin kendi deneyimlerini ve etraflarındaki insanları nasıl etkilediğini anlayıp, bunun sorumluluğunu almalarını istiyorum." —ANGELA LINDVALL, oğulları Sebastian Edwards ve Dakota Lindwall ile

Oğullarınıza verdiğiniz en iyi öğüt nedir?
Seçim, akıl yürütme ve erdem bizim evdeki ana başlıklarımız. Her zaman onlara seçimlerinin sonucuna katlanmaları gerektiğini söylerim. Peace Begins in Me adlı bir platform kurdum. Buradaki fikir şu; eğer dünyada barış yaratmak istiyorsak önce işe birey olarak kendimizden başlamalıyız.

Moda hakkında ne düşünüyorlar?
Büyük oğlum Dakota, Supreme, Off-White, Yohji Yamamoto, Gucci ve Raf Simmons giyiyor. Modayı seviyor! Küçük oğlum Sebastian ise Adidas'tan başka bir şey giymiyor.

Los Angeles'ta doğal yaşantınızı korumayı nasıl başarıyorsunuz?
Yaşadığımız yer olan Topanga Canyon, Los Angeles County'de yer almasına rağmen küçük bir sayfiye kasabası gibi. Komşuluk çok iyi, herkes birbirini tanıyor ve destek oluyor. Şehre erişimimiz de var. Tüm bu avantajlarından faydalanırken, Hollywood zihniyetinden uzak kalmayı başarıyoruz.

Anneler Günü'nü nasıl kutlayacaksınız?
Ailece bahçede çalışıp, çiçekler ekeceğiz. Bu özel günde Doğa Ana'nın kendisiyle iletişim kurmayı seviyorum.

"Çocuklarımın sevdikleri işi yapmalarını istiyorum ve eğer bu iş modellikse, attıkları her adımda yanlarında olacağım. Ama şimdilik çocuk olmanın tadını çıkarıyor, dünyayı keşfediyorlar." —ALESSANDRA AMBROSIO, kızı Anja Ambrosio Mazur ve oğlu Noah Ambrosio Mazur ile

Çocukluğunuza dair en güzel anılarınız hangileri?
Büyürken, annem bana kadınların istedikleri her şeyi yapabilecekleri düşüncesini aşıladı. Hayallerime inanmayı ve onları gerçekleştirmek için mücadele etmeyi öğretti. Benim ve kız kardeşimin üzerine titremesi, ailenin ve sıkı çalışmanın önemini anlamamı sağladı.

İş ve özel hayat dengesini nasıl sağlıyorsunuz?
Çocuklarım her zaman bir numaralı önceliğim. O yüzden programımı onlarla en çok vakit geçirebileceğim şekilde planlıyorum.

Yaz için okuma listenizde neler var?
Guru Sri Prem Baba'dan Love and Be Free. Kendi içimizi aydınlatarak dünyayı aydınlatabileceğimizi anlatıyor.

Anneler Günü'ne dair en güzel şey sizce nedir?
Her anını çocuklarımla paylaştığım bir gün. Anja ve Noah genellikle sabah beni uyandırır ve kahvaltımı yatağa getirirler. Günün kalanında yoga, kek pişirme ve el işi gibi eğlenceli aktiviteler yaparız. Ayrıca kutlama için annemi de güzel bir öğle yemeğine götürürüz.