Bir modern çağ gezgini
LIFESTYLE

Bir modern çağ gezgini

Nuria Val sevdiği işi yapan insanlardan. Hem dünyayı dolaşıyor hem birçok marka için görsel şöleni andıran projeler üretiyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Temmuz 2018

Instagram'daki ismiyle @frecklesnur ile favori seyahat rotalarından karavan maceralarına, İstanbul anılarından unutamadığı anlara, ilham veren bir sohbet gerçekleştirdik.

Çağla Bingöl

Bize biraz kendinden bahseder misin?
Barselona'da yaşıyorum. Bir fotoğrafçı ve kreatif direktör olarak, içinde seyahat, marka ve dergilerin olduğu farklı projeler üzerinde çalışıyorum. Kendimi meraklı bir insan olarak tanımlıyorum. Sürekli yeni şeyler öğrenmem ve denemem gerekiyor gibi hissediyorum. Sanırım bu his beni çok sayıda projeyle aynı anda ilgilenmeye itiyor. Birçok çalışmam ilhamını doğadan alıyor, bu nedenle çok seyahat ediyorum ve olabildiğince çok yer ve insan tanımaya çalışıyorum. Ayrıca çevre koruma projeleri üzerinde de çalışıyorum. Beni takip edenleri plastik kullanımı ve çevresel atıklar konusunda bilinçlendirmeye gayret ediyorum.


La Gomera Adası'nın vahşi manzarası. "Burası, sonsuzluğa uzanıyormuş gibi duran yollarıyla Kanarya Adaları içinde favorimiz"

Instagram'ında dünyanın farklı noktalarından büyüleyici kareler görüyoruz. Seyahate olan tutkun nasıl başladı?
17 yaşında modellik yapmaya başladım. Böylece yalnız başına seyahatlerim de başladı. Sadece ben ve analog fotoğraf makinem… İlk uzun seyahatimi 10 yıl önce Yunanistan'a yapmıştım. Benim için oldukça zorlayıcı bir şeydi o dönem için çünkü İngilizcem pek iyi değildi ve iki ayımı hiç tanımadığım bir ev arkadaşı ile geçirmek zorunda kaldım. Ama harika anılarım da oldu. Birçok fotoğraf çektim ve yerel yemek tarifleri öğrendim. Yunanistan'dan sonra İstanbul'a geldim. Burada sadece bir ay geçirmeyi planlamıştım ama şehre aşık oldum ve üç ay kaldım, sonra iki ay daha! Türkiye'nin güney tarafındaki harika coğrafyayı gezmeden olmazdı. İstanbul'dayken Nişantaşı'ndan Galata'ya ya da Nişantaşı'dan Ortaköy'e deniz kenarına yaptığım güzel yürüyüşleri hatırlıyorum. Bu arada yakın zamanda tekrar İstanbul'a gelmek için sabırsızlanıyorum!

Hamburg, Cape Town, Milano, New York gibi farklı destinasyonlara seyahatlerim oldu ama Los Angeles'ı bunlardan ayrı tutmak isterim çünkü orası en çok eğlendiğim ve en yakın arkadaşımla tanıştığım yerdi. Sahilleri, çölü ve doğal parklarını gezmiştim.


"Ile de la Réunion'da, ormanın ortasında bu harika evde kalıyorduk"

Beş yıl önce, bir başka seyahatte erkek arkadaşım Coke ile tanıştım. Kendisi de bir fotoğrafçı. Böylece markalar ve dergiler için beraber seyahat etmeye başladık; Hindistan, Sri Lanka, İzlanda, İtalya, Amerika, Hırvatistan ve daha birçok yer.

Bu sezon seyahat etmemiz için bize nereyi önerirsin?
Yaz tatili destinasyonu olarak önerim Katalonya Bölgesi'ndeki Costa Brava sahil şeridi. Barselona'ya yakın, rengarenk çiçekler ve güzel evlerle bezeli, birçok köyden geçtiğiniz harika bir sahil turu sunuyor! Rüya gibi kumsalları var, bazıları halen bakir durumda. Cami de Ronda adında bir sahil yürüyüş rotası bulunuyor. O rota üzerinde benim en sevdiğim duraklardan Cadaques'i ziyaret edebilirsiniz. Randevu ile gezebileceğiniz Salvador Dali Evi de yine burada.


"Ile de la Réunion'daki Saint Gilles Plajı'nda Billabong bikinimle"

Aynı zamanda karavanla da sık seyahat ediyorsun…
Evet, önceden çok sörf yapardım, o nedenle en iyi dalgaları bulmak için karavan ile gezmeye başlamıştık. Büyük bir özgürlük sağlıyor karavan. İstediğim yere park edip, doğanın içinde uyuyabilme olasılığını seviyorum. Şu sıralar Cabo de Gata'ya gitmeyi planlıyoruz; İspanya, Almeria'da bir doğa parkı.

Seyahatlerinde bavuldan neler eksik olmaz? Bir de bu kadar seyahate rağmen pürüzsüz bir cildin var, sırrı nedir?
Seyahatlerde vazgeçilmezlerim mayolarım, güneş gözlüklerim ve oversize elbiselerim. Seyahat ederken cildimin çok kuruduğunu hissediyorum, bu yüzden yüzüm için yanımda yoğun bir nemlendirici ve bazı esansiyel yağlar taşıyorum. Benim gibi çok seyahat eden biri için güneşin zararlı etkilerine karşı önlem almak çok önemli. Cildimin yanı sıra saçlarımı da güneşten korumayı ihmal etmiyorum.


Jungle içinde kaldıkları ev

En unutamadığın seyahat anların?
Réunion Adası'ndaki gün batımı, Death Valley içinden arabayla geçişimiz ve İzlanda'da buzulların kırılmaları sırasında çıkan ses.

Bu yaz için planın nedir?
Henüz bilmiyorum! Yıl boyunca çok seyahat ettiğim için yaz dönemini ailem ve arkadaşlarımla geçirmeyi seviyorum. Yani yaz planlarım daha plansız oluyor. Eskiden Ibiza'ya gitmeyi severdik. Adanın doğu tarafında turist kalabalığını aşabiliyorsunuz, kumsalları da oldukça sakin ve güzel. Bir de plajların barlarında taze balık yemeyi çok seviyorum.


"Dağa çıkarken yolda gördüğümüz dev ortancalar, üzerimde Réalisation Par elbisem"

Seyahatlerin sırasında alışveriş yapmayı sever misin? Yerel markalar bulmaya zaman ayırıyor musun?
Evet, yerel el işi hediyelikler aramayı çok seviyorum. Yerel pazarları ve mağazaları gezmekten hoşlanırım. Gittiğim her yerden tişörtler topluyorum. Hani turistik hediyelik dükkanlarında satılanlardan ama hep aralarından güzel bir tane çıkıyor. Şimdi Japonya'ya gideceğim ve ziyaret etmek için ahşap ve seramik üzerine çalışan isimlerin listesini çıkardım bile.


"Amalfi'deki harika koylar"


"En sevdiğim ışıkta çekilen bir portrem"


"Ile de la Réunion'da yüzdüğüm cennetten bir parça"