Ege'de iki gece, üç gün
LIFESTYLE

Ege'de iki gece, üç gün

Bazen insan kaçmak ister ve bazı kaçamaklar çok güzeldir. Mesela Safi Otel’de başka bir Ege deneyimi…

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Ağustos 2018

Neslihan B. Yılmaz

"Tatile ihtiyacım var" dediğimizde aslında uzaklaşmak istediğimiz, hiç susmadan aynı şeyleri tekrar eden kakafonik iç sesimiz değil mi? Yorgun olan bedeninizden çok zihninizse, 'iç sessizlik' vadeden bir seyahat size de iyi gelecektir şüphesiz. Safi Otel, Çeşme'de, sakinliğini aldığı göçmen köyü Reisdere'de, her zamankinden farklı bir Ege deneyimi yaşamak isteyenleri ağırlıyor. Ortak bahçe avlusu ile bağlanan iki taş binadan oluşan 16 odalı küçük otelde her şey samimiyet ve sadelik üzerine kurulu.

Dilerseniz sadece oda kahvaltı rezervasyonu yaptırabiliyorsunuz ancak asıl etkileyici olan Safi Otel'de Başka Bir Ege Keşfi programı. En az 6 kişilik gruplardan oluşan ve 3 gün süren programda Alaçatı ve Ilıca'da deniz ve yürüyüş keyfi, Karaburun'da dalış ve deniz ürünleri tadımı yapabiliyor, Urla'da üzüm bağlarını, Ildırı'da belki de en güzel gün batımını izliyorsunuz.

Program İzmir Havalimanı'na iner inmez başlıyor. İlk durak olan Urla'nın Yağcılar köyünde, organik tarımla yetiştirilen zeytin ağacı bahçelerinde zeytinyağı ve enginar tadımı yapıyorsunuz. Akşam yemeği ise üzüm bağlarının yanı başında, gün batımına karşı özel bir deneyime dönüşüyor. Üç günlük paketin bir diğer durağı, Erythrai antik kenti ve akropolüne ev sahipliği yapan Ildırı köyü. Turun ardından gün batımını ahşap masalarda nefis atıştırmalıklar ve keyifli bir sohbet eşliğinde karşılıyorsunuz. Alaçatı Pazarı ve yöresel tatlarıyla slow-food destekçisi Germiyan Köyü de duraklar arasında.

Bu arada, Reisdere'nin Şifne Termalleri de keşfe açık. Tabii, otelde uzun bir kahvaltının ardından. Sadece Safi Otelde Başka Bir Ege Keşfi paketini alanlara özel Göçmen Yemekleri menüsü ise öğlen yemeğini başka bir lezzet boyutuna taşıyor. İtalyan tatlarını deneyimlemek isteyenleri bekleyen 'köy gustoları' da cabası. Ve son bir not; tüm bu deneyimlerin ardından, günü otelin avlusunda geç saatlere kadar süren koyu bir sohbetle noktalamak gibisi yok.