Bir yol hikayesi
LIFESTYLE

Bir yol hikayesi

Sahil boyunca uzanan rustik kasabalar, fonda derin Côte d’Azur mavisi, yavaşlayan zaman ve ona ayak uyduran hayat… ‘Origine France’ sertifikalı yeni Peugeot 508 ile tanışmak için Fransız Rivierası’ndan daha iyisi olamazdı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Ağustos 2018

Neslihan B. Yılmaz

Monaco'nun yanı başında, Grace Kelly, Greta Garbo, Romy Schneider gibi pek çok efsanevi isme ev sahipliği yapmışlığı olan Cap-d'Ail, dağlarla deniz arasında saklı sakin bir pastoral kasaba. Yeni Peugeot 508'in uluslararası test sürüşü organizasyonu işte bu büyüleyici lokasyondan, hatta binlerce gül ile Monaco Prensesi'ne adanmış Roseraie Princesse Grace bahçesinin hemen yanından başladı.


Villa Ephrussi de Rothschild avlusunda farklı seçenekleriyle yeni Peugeot 508'ler

İlk gün dağ ve göl manzarasıyla baş döndüren Le Boréon'a uzanan bir rotada, virajlı dağ yollarında deneyimlediğimiz 508'in en etkileyici yanlarından biri, saatler süren yolculuk boyunca üst seviyede seyahat konforu sunmasıydı. Zira malzeme kalitesi ve detaylar hem sürücü hem de yolcular için rahat bir ortamı garantiliyor. Örneğin panoramik sunroof kabin içine ferah bir ambiyans kazandırırken, premium ses sistemi, elektrikli koltuklar ve beş farklı masaj programı yol keyfini ikiye katlıyor. Kokpitin farklı noktalarına serpiştirilen saklama alanları ise araç içindeki küçük eşya karmaşasının önüne geçiyor. Artırılan genişlik Peugeot 508'e daha olgun bir hava kazandırmış. Buna karşılık, tavan yüksekliği ve uzunluğu azaltılarak coupe tarzında daha enerjik, sportif bir dış görünüm elde edilmiş. Böylece 'radikal sedan' olarak tanımlanan bu etkileyici tasarım ortaya çıkmış.


Saint-Jean-Cap-Ferrat'daki 19. yüzyıl villasının dokuz bahçesinden biri

İkinci günkü rotamızın durağını oluşturan Saint-Jean-Cap-Ferrat'da, zirveden denize bakan Villa Ephrussi de Rothschild'in muazzam bahçesinde tüm bu detayları ve çok daha fazlasını (ikonik Peugeot i-Cockpit®, güçlü yol tutuş, yüksek verimlilik seviyesine sahip yeni motorlar, sayısız teknolojik donanım) daha yakından inceleme fırsatı bulduk.

Safkan Fransız sıfatını hak eden yeni Peugeot 508'lerin üretimi Mulhouse, motor ve aktarma organlarının yapımı ise Trémery ve Douvr in tesisler inde gerçekleştiriliyor. Bu nedenle 'Origine France Garantisi' sertifikası ile lanse ediliyorlar. Onlardan birine sahip olmak içinse Eylül ayını beklemeniz gerekiyor.