Tory Burch ile 24 saat
LIFESTYLE

Tory Burch ile 24 saat

Amerikalı ünlü tasarımcı Tory Burch hafta sonlarını geçirdiği Hamptons’daki evinde klasik bir gününü anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Eylül 2018

07:00 Oğullarımdan çok daha erken kalktığım için sabahları Southhampton'daki evimiz sessiz sakin oluyor. Son derece basit bir güzellik rutinim var, bazen Nars maskara ve Charlotte Tilbury'nin pembe tonlu nude rujunu sürüyorum ama açık havada olmayı sevdiğim için mutlaka güneş koruyucu kullanıyorum. Üzerime oversize bir triko ve Tory Sport eşofman altı geçirip bahçede çalışmaya çıkıyorum. Yetiştirdiğim bitkilerle ödül kazanmıyorum belki ama o süreç bana terapi gibi geliyor.

08:00 Tam bir tenis tutkunuyum, o yüzden buraya bir kort yaptırdım. Böylece arkadaşlarımla sabah erkenden oynayabiliyoruz. Birkaç setin ardından yeşil çay ve iyi bir kitap eşliğinde dinleniyorum. Şu sıralar James A. Michener'in Hawaii adlı tarihi romanını okuyorum.

10:00 İkizlerim Henry ve Nick ile küçük oğlum Sawyer bahçede bana katılıyorlar. Kahvaltıda çok iştahlı değiller ama severek yedikleri tek sağlıklı yiyeceğin salata olduğunu keşfettim. Onlara marul, zeytinyağı, limon ve beyaz peynirden oluşan bir tabak hazırlıyorum.

11:00 Kahvaltı sonrasında genellikle okyanusta yüzmeye gidiyoruz. Henry ve Nick sörf yapmayı seviyor, Sawyer ise balık tutmayı, yengeç ve midye toplamayı tercih ediyor.

13:00 Geniş bir aileyiz, bu nedenle öğle yemeği için soframız genellikle havuz kenarına, Dodie Thayer'in markam için tasarladığı marul yaprağı formundaki Lettuce Ware setiyle kuruluyor. İsteyen bize katılabiliyor. Oğullarımın yanı sıra bazen üç üvey kızım,
nişanlım Pierre-Yves Roussel ve onun üç oğlu da bizimle oluyor. Barbeküde taze balık ve sebze, açık hava pizza fırınımızda margherita pizza pişiriyoruz. Şu sıralar kadını arka planda tutan basmakalıp düşüncelerin üzerine giden Embrace Ambition adlı global girişime odaklıyım. Tory Burch Vakfı, bu projeyle kadın girişimcileri maddi ve manevi anlamda güçlendirmeyi hedefliyor. Bir yandan bir şeyler üretirken, diğer yandan çocukların bu meseleler üzerine konuşmasını sağlamak güzel.

15:00 Bazı akşamüstleri çocuklarla havuz kenarında öylece oturuyoruz. Oysa ben çocukken yerimde duramazdım; böyle zamanlarda annem Reva'nın, "Neşeli ayaklar!" diye bağırdığını hatırlıyorum. Bazen de East End'deki küçük antika dükkanlarında porselen ve seramik parçaların peşine düşmeyi seviyorum.

19:00 Akşam yemeğinde oldukça rahatız. Arka verandadaki masada ordövrlerle başlarız ve herkes istediği zaman masaya oturur. Bence insanın akşam yemeğini çocuklarıyla birlikte yemesi çok önemli; onlardan çok şey öğreniyorsunuz. Benimkilerin Tory Sport ile ilgili çok iyi görüşleri oluyor çünkü arkadaşları giyiyor.

21:00 Birlikte film izleyerek gevşiyoruz ve hepimiz farklı saatlerde yatmaya gidiyoruz. Erkeklerin yatma saati genellikle 03:00 civarı. Ben önce küveti doldurup içine Buly 1803 gül yağı katıyorum ve yasemin, gardenya, pembe biber karışımı Westerly kokulu mumumuzu yakıyorum. Bu ritüelin ardından gece yarısına doğru uyumuş oluyorum. Alison S. Cohn