Sicilya Adası'nın saklı köşeleri
LIFESTYLE

Sicilya Adası'nın saklı köşeleri

Sicilya’nın hâlâ keşfedilmeyi bekleyen saklı köşeleri...

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Ekim 2018

İlker Topdemir

Sicilya Adası'na aslında en az iki haftanızı ayırmanız lazım ama ben sizlere iki özel destinasyon tanıtmak istiyorum. İstanbul'dan en kolay Türk Havayolları ile Catania–Fontanarossa Havalimanı'na ulaşabilirsiniz. Buradan neredeyse adanın her yerine ulaşımı otobüs, tren ya da otomobil kiralayarak yapmak mümkün.


Re del Sole Beach Club, Taormina

Bizim ilk durağımız, 2 saat 40 dakika otomobil yolculuğuyla, Sciacca şehrinde bulunan Verdura Golf & Spa Resort oldu. Sciacca, Roma İmparatorluğu zamanından beri farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir lokasyon. İnanılmaz tarihi yapıların olduğu, turkuaz suları ile gözlerden uzak bir balıkçı şehri. Verdura ise buraya 10 dakika mesafede yer alan, muazzam golf sahaları ve uçsuz bucaksız yeşil alanında huzurla buluşacağınız bir otel. 50 suit ve 3 villanın dahil olduğu toplam 203 odalı resort senenin her ayı açık. Her odanın geniş bir terası, suitlerin ise özel yeşil alanları ve favorim olan hamakları var. 2017 yılında otelin spa'sı dünyadaki spa'lar arasında en iyiler arasında yerini aldı. Resort'ta ayrıca dört restoran, üç bar ve bir kokteyl barı bulunuyor.


Sicilya'nın duvar ve kapılarını süsleyen el boyaması desenler

Fine dining için La Zagara, balık için deniz kenarındaki Amare ideal (kılıç balığı en popüler olanı). Liola benim favorim olan lokal Sicilya mutfağı, Buon Giorno ise kahvaltı servisi yapıyor. Torre Bar, gün batımı için mükemmel lokasyon. Pool Bar, havuz kenarı ve kumsalda gün boyu hizmet veriyor. Spa Bar ise sağlıklı içecekleri ile rahatlatıcı ve daha serin bir mekan. Ayrıca kahvaltı ve akşam yemeğinde sadece yetişkinlerin girebileceği iki mekan daha var. Bütün restoranların başındaki isim ise Rocco Forte otellerinin 23 senelik yeme içme direktörü Fulvio Pierangelini. Büyükannesinin tarifleri ile yola çıkan ünlü şef yıllar içinde çok başarılı işler ortaya koymuş. Bu arada, Sicilyalılar yemek konusunda bazı ilklere de imza atmışlar. Mesela makarnayı ilk kez 1250'lerde onlar bulmuş. İtalya'da birçok çeşidini yediğimiz makarnanın Sicilya'da belki de en fazla tercih edileni Norma. Bu makarnanın yapımında domates, patlıcan, fesleğen ve Ricotta peyniri kullanılıyor. Benim favorim oldu diyebilirim.


Verdura Golf & Spa Resort

Verdura'nın hem içinde hem dışında yapabileceğiniz birçok aktivite var; golf, gurme yemek ve Sicilya dans kursları gibi. Ayrıca otelin kumsalıyla yetinmeyip, otomobilinizle çevredeki pek çok plaja gidebilirsiniz; San Leone, Porto Empedocle, Le Pergole, Giallonardo, Siculiana Marina, Bovo Marina, Secca Grande, Piana Grande, Capo San Marco, Porto Palo, Selinunte...


Belmond Villa Sant'Andrea otelinin denize sıfır restoranı Oliviero

SCİACCA'DAN TAORMİNA'YA
Sciacca tatili sonrası rotamızı Taormina'ya çevirdik. Yol boyunca sıra sıra İtalyan köylerinden geçiyorsunuz; kesinlikle Enna ve Agrigento'ya kahve için uğrayın derim. Şehre, 3 saat 15 dakikalık mesafeyi uzatıp Palermo üzerinden de gidebilirsiniz. İyonya Denizi kıyısında bir tepenin üstünde konumlanan bu Ortaçağ yerleşimi, dünya yıldızlarının uğrak yeri olan fotoğraf karesi gibi bir yer.

Buraya geleceklere duyurulur: Sicilya Adası'nı en iyi bilen iki kişi olan Guido Spinello ve Salvatore Lo Giudice'yi bulun. Adayı en iyi nasıl gezersiniz, nerede yersiniz, nerede kalırsınız; herkesi ve her detayı en iyi onlar biliyor. Şirketlerinin ismi ise Sicily Lifestyle.


La Malandrina, Taormina'daki en iyi konaklama seçeneklerinden

Konaklama için önerim, kendinizi evinizde hissedeceğiniz, hem konumu hem de servisi ile memnun eden La Malandrina Apartments & Suites. Beş apartmanı ve iki suiti ile şehrin merkezi Corso Umberto'ya 4 dakika mesafede yer alıyor. Concierge servisinin son derece hızlı olduğu otelde günde iki kez temizlik servisi var, ayrıca her türlü alışverişinizi ve organizasyonunuzu ayarlayabiliyorlar. Sabah uyandığınızda kendi terasınıza çıkıp Taormina'yı
selamlamayı unutmayın.

Şehrin meşhur caddesi Corso Umberto 24 saat cıvıl cıvıl; dükkanlar, cafe'ler, restoranlar ve hediyelik eşyacılar ile dolu. Akşam olduğunda ise birbirinden şık insanları ağırlıyor.


Bam Bar kahvaltı için ideal

TAORMİNA'NIN EN İYİLERİ
Bam Bar, tatlı kahvaltı sevenler için en keyifli cafe. Gün boyu yanında sıcak ekmeği ile Sicilya tatlısı Granita (buzlu dondurma) sunuyor. Farklı tatları ve kahve çeşitleriyle sırada beklemeye değer bir adres.

La Napoletana, bir kilisenin meydanına dizili masaları ile çok romantik bir pizza restoranı. Napoli tarzı pizzaları ve Burrata çeşitleri ile parmak ısırtıyor.


Ristorante Al Giardino

Babilonia, orijinal sunumları ve romantik bahçesi ile bence şehrin en iyi restoranı. El yapımı makarnalarını yemeye doyamıyorsunuz. Tabii ki Tiramisu veya Sicilya'nın en meşhur tatlısı olan fıstıklı Cannoli'yi denemeden kalkmayın.

Oliviero, Belmond Villa Sant'Andrea otelindeki denize sıfır konumunda deniz ürünleri, Mozzarella tabağı ve Sicilya tarzı makarnalar sunuyor.

Morgana, uzun süredir gördüğüm en cool bar ve gece kulübü. Her gün açık. 23:30'da dolmaya başlayıp, 01:30'dan itibaren kulübe dönüşüyor. Sabahın erken saatlerine kadar açık.

Re del Sole, aile işletmesi olan bir restoran ve beach club. Gündüzleri kumsalda takılıp güneşin, kumun tadını çıkardığım favori mekan oldu.

Nicoletta, uzun zamandır yediğim en iyi domates salatası ve Bruschetta'nın adresi. Balıkları da ayrı bir olay. Sahibi herkesle tek tek ilgileniyor. Babasının 50 sene işlettiği restoranı şimdi kendi ailesiyle işletiyor.