La La Land
LIFESTYLE

La La Land

On yıl önce Los Angeles’a gittiğinde Murat Ekici’nin idealleri ve hayalleri vardı, bugün ise konut ve otomobil kiralama başta olmak üzere pek çok şirketi. İşte, Amerikan Rüyası’na inanmayan, kendi rüyasını yaşayan bir girişimcinin ilk ağızdan hikayesi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Ekim 2018

Çimen Uzsoy G.

Sizinle ve Master Housing ile Temmuz kapak çekimimizi gerçekleştirmek için gittiğimiz Los Angeles'ta tanışmıştık. Bize hikayenizden bahseder misiniz?
Master Housing'in hikayesi aslında 2008 yılında Los Angeles'a yerleşmeye karar vermemle başladı. Ben hayatımdaki bütün doğruları ve yanlışları hep hayal ederek yaptım. O dönemde evlerde ve işyerlerinde temizlik yaparken, bir yandan da eşyalı, güzel ve temiz daireler, villalar, misafirlerin havaalanından karşılanması, temizlik servislerinin verilmesi, araba kiralama servisi sunmak gibi çok büyük hayaller kuruyordum. Hayal kurdukça, bu işleri lokasyonlara dağıtıp, daha büyük bir servis ağına nasıl getiririm diye daha çok motive oluyordum. Gerçek Master Housing 2015 yılının Haziran ayında başladı ve bir sene içinde ekibimle birlikte 68 daire ile ayda 600 bin USD brüt satış üreten bir şirkete dönüştük. Arkasından hayalimin devamı olarak High Line Car Rental, Master College Housing, Master Travel Event Agency, Master Shuttle Services ve Master Ideas şirketleri geldi. Türkiye'de hizmet veren Master Ideas, Amerika'ya seyahatlerde konaklama, otomobil, fuarcılık ve daha birçok alanda hayatı kolaylaştıracak hizmeti Türkiye'den garantileyen bir şirket. Ayrıca müşterilerimizin emlak alımı ve sonrasındaki süreçte garantili kira toplama gibi süreçlerini de bizler yönetiyoruz.


Murat Ekici

Birçoklarının "artık bitti" dediği Amerikan Rüyası hâlâ geçerli mi sizce?
Ben Amerikan Rüyası'na inanmıyorum. Çok çalışmak, çok azimli olmak, çok istemek, dürüst olmak, kazanılanı tekrar yatırıma çevirmek bence pek çok insanın başarabileceği bir şey. Yukarıda saydığım özellikler herkesin bildiği ve başarının temel anahtarı olan özellikler. Bence kimse kendini tam olarak başarılı görmemeli çünkü yapılabilecek çok ama çok şey var. Benim rüyam, çok insana iş vesilesi olmak. Bunu sağlamak için elimden geleni yapıyorum. Velhasıl, Amerikan Rüyası dedikleri şeyi çok kapitalist ve madde üzerine kurulmuş bir terim olarak görüyorum; genel anlamı ile güzel araba, güzel ev, güzel kadın gibi şeyler. Yani benim cevabım; Amerikan Rüyası diye bir şey yok, çok çalışıp hak etmek ve hak ettiğini harcamak gibi seçenekler her ülkede mevcut.


West Hollywood, Melrose

Master Housing'e ait toplam kaç daire var şu anda?
Şimdilik Los Angeles'ta 45, New York'ta 14 ve İstanbul'da 52 dairemiz, ayrıca Bodrum'da 5 ve Alaçatı'da 4 villamız bulunuyor. İki veya üç ay içinde 10 daire ile Miami'de de hizmet vermeye başlıyoruz. Miami'de otomobil kiralama servisimiz de olacak.

Daireler en az ve en çok kaç gün kiralanabiliyor?
En az üç gün kiralanabiliyor ancak en fazlası yok, istediğiniz uzunlukta kiralayabilirsiniz.


Malibu'da kiralanabilen daire

Daha çok kimler tercih ediyor bu hizmeti?
Öğrenciler, turistler, uzun dönem kalacak olanlar, tıbbi tedavi maksatlı gelenler, tatil sevenler… Kısaca herkes tercih edebiliyor.

Los Angeles'taki Master Housing villasını bir hafta sonu kiraladık diyelim. Neler yapmamızı önerirsiniz?
Los Angeles'ta hafta sonu ya da 3-5 gün kalacaklar için çok seçenek var. Bir gün Santa Monica'da (mutlaka Nobu Malibu'da yemek yenmeli), bir gün Venice'de, bir gün de Beverly Hills'de harcanabilir. Biz Eylül, Ekim ayları itibariyle İstanbul'dan bir haftalık Los Angeles turları başlatıyoruz. Bilet, konaklama, turlar ve otomobil kiralama hizmetleri dahil olacak.


Master Housing'in Wilshire, Beverly Hills'deki daireler

İlerisi için farklı planlarınız da var mı?
Evet, gelecek için hayalim var; Los Angeles'ta, kahvaltısından çarşafına kadar her detayla ilgilenerek misafirlerimize 24 saat hizmet verecek, 25-50 dairelik bir butik bina. İnşallah çok yakında! Bir de bu işi en az 10 şehre taşımak istiyorum.

Los Angeles kimine göre plastik hayatlar, kimine göre rüya yaşam. Size göre hangisi?
Bence her şehrin gerçek ve plastik bir yüzü var. Cevap sizin neyi yaşamak istediğinizle alakalı aslında. Ben bu şehrin gerçek yüzünü seçtim, o da çalışmak ve üretmek. İnşallah başarabilirim.


Ekici'ye ait High Line Car Rental, lüks segmentte araçlar kiralıyor