Podyumdan kristaller içinde bir melek geçti
LIFESTYLE

Podyumdan kristaller içinde bir melek geçti

Geçtiğimiz haftanın moda dünyasında en çok konuşulan konularından biri Victoria's Secret şovu ve en dikkat çeken ismi: Elsa Hosk!

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Kasım 2018

Geçtiğimiz haftanın moda dünyasında en çok konuşulan konularından biri Victoria's Secret markasının düzenlediği iddialı defileydi. Aylar önce hazırlıklarına başlanan ve milyonlarca dolara mal olan defilenin bu sene en dikkat çeken ismi İsveçli Elsa Hosk oldu.

1988 doğumlu Hosk'un dikkat çekmesinin nedeniyse her yıl sadece tek bir meleğin giyme şansı yakaladığı milyon dolarlık tasarımın tanıtım yüzü olmasıydı. Hosk, Swarovski kristallerinden ve topazdan oluşan ve 930 saatte tamamlanan tasarımla podyuma çıktı. Yaklaşık 1 milyon dolarlık fiyat biçilen bu tasarımı taşıyan Hosk, İdil Demirel'in sorularını yanıtladı.

13 yaşında keşfedilmişsiniz. Hem de babanızın fotoğraflarınızı ajanslara yollamasıyla...
Evet, böyle bir şey yaptığından haberim yoktu. Manken olmak gibi bir isteğim de yoktu aslında. Haftada yedi gün basketbol antremanına giden biraz erkeksi bir kızdım. O yüzden ajanslardan teklif gelince çok şaşırdım. Sonrasında da teker teker iş gelmeye başladı şaşırtıcı şekilde. 2011 yılında Victoria's Secret için ilk kez podyuma çıktım.

Şova çıkacağınıza şaşırmış aileniz. Oysa bu sene o kadar melek arasından sadece bir kişiye sunulan bir şansa sahip oldunuz ve mücevherli tasarımı siz taşıdınız...
O kadar inanılmaz ki! Bir çekim sırasında beni şaşırttılar. Bir kutu verdiler elime. Ben de doğum günüm yaklaştığı için doğum günü hediyesi olduğunu düşündüm. Oysa kutunun içinden o muhteşem tasarım çıktı. Cidden bu şansa sahip olduğum için çok heyecanlandım. Tüm gün de etkisi sürdü, herkese gülümseyip durdum. Erkek arkadaşımı aradım, benimle gurur duyduğunu söyledi. Cidden çok güzel bir sürprizdi.

Öyle bir tasarımı taşımak oldukça zor olmalı...
Tabii ki diğer tasarımlardan çok daha ağır olduğu için özel bir güç sarf etmeniz gerekiyor. Ama üzerinizde milyon dolarlık bir tasarım olması size bambaşka bir hava ve güç veriyor sanırım. Bunu hissetmemek olanaksız. Bir yandan da fiyatı yüzünden başına bir şey gelmesinden endişeleniyorsunuz. Neyse ki hep özel korumalar vardı etrafımda.

Güzelliğinizi korumak için neler yapıyorsunuz?
Doğru besleniyorum. Vitamin ve minerallerime dikkat ediyorum. Su içiyorum. Yüzümü yıkıyorum, asla makyajla yatmıyorum. Yıllarca hiç makyaj yapmadım. Yeni yeni makyaj yapıyorum ve tamamen organik ürünler kullanmaya dikkat ediyorum.

Fiziksel olarak böyle bir şova hazırlanmak da kolay olmasa gerek...
Yıllarca basketbol oynadım. Hâlâ da en sevdiğim antrenman şekli basketbol oynamaktır. Tabii ki böyle bir şov için sıkı bir antreman programına uymanız gerekiyor. Dans etmeyi ve kardiyo yapmayı seviyorum. Hem mutlu hissettiren hem de vücudun her kısmını hareket ettiren şeyler yapmaya özen gösteriyorum. Zaten düzenli ve sağlıklı beslendiğim için bu konuda bir sorun yaşamıyorum. Bu hayatımın bir gerçeği. Şovdan birkaç hafta önce ağırlıklı olarak sebze ve protein yemeye başlıyorum. Hamur işlerini tamamen listeden çıkartıyorum.

Dünyaca tanınan bir manken olmanın ya da daha doğru şekilde sormam gerekirse mankenolmanın en güzel yanı nedir sizce?
İşimin en güzel yanı ve en kötü yanı aynı şey: Seyahat etmek... İşiniz sizin dünyanın dört bir yanını görmenizi sağlıyor. Bambaşka ülkelerde, şehirlerde yaşıyabiliyorsunuz. Bu büyüleyici. Ama hep yolda olma, sevdiklerinizden uzak kalma sorunu da yaşıyorsunuz.

Stresle baş etmek için ne yapıyorsunuz?
Çoğu insan gibi evimde sevdiğim bir diziyi izliyorum.

VINTAGE PARÇALARA BAYILIRIM

Bu kadar moda dünyasının içinde olan biri olarak alışverişle aranız nasıldır, takip eder misiniz trendleri?
Aslına bakarsanız çok trend kovalayan bir insan değilimdir. Vintage parçalara bayılırım. Vintage satan dükkanlar da en çok alışveriş yaptığım yerelerdir. Onun dışında sezon parçaları için interset sitelerinden alışveriş yaparım.

Nasıl tarif edersiniz stilinizi?
Rahat giyinmeyi severim. Aşırı dikkat edilmiş, çok özenilmiş kıyafetler benlik değildir. Modayı severim, yeni şeyler denemeyi severim. Trendlere çok bağlı değilim.