5 yıldızlı Maldivler
LIFESTYLE

5 yıldızlı Maldivler

Şehirde küçük tatil kaçamakları yapmak isteyenleri Boğaz’a, yıl boyu eğlence peşindekileri Los Angeles’a, soğuktan köşe bucak kaçanları Maldivler’e alalım...

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Aralık 2018

Soğuk havalarda, özellikle Kasım'dan sonra insanların sıcak destinasyonlara kaçası var. Ben de favori adam Maldivler'e açılan St. Regis'te konaklamak için yola çıktım.

İlker Topdemir

İstanbul'dan Maldivler'e 5 yıldızlı bir seyahat için 5 yıldızlı bir havayolu ol an Qa t a r Airways'i seçtim; hem uçakları yeni hem de bağlantısı kolay olduğu için. Ancak uçakta servis edilen yemeklerin pek umduğum gibi olmadığını söylemeliyim... Sabahın erken saatlerinde vardığımız Maldivler Uluslararası Havalimanı ile St. Regis arasında 30 dakikalık bir deniz uçağı yolculuğu daha var. Dhaalu Atoll'de bulunan St. Regis Maldives Vommuli Resort, Maldivler'de en çok para harcanan resort'lardan biri; 77 villası ile adeta bir sanat eseri yaptıklarına şahit oldum.

Her villanın kendi butler servisi var. Lagün ya da okyanus manzaralı ve havuzlu villaların dışında, karada da mahremiyete büyük önem verilen devasa villalar mevcut. Her villa için buggy 24 saat servis veriyor, ayrıca 2 adet bisiklet de villanızın önünde duruyor.

Villalardaki neredeyse tüm eşyalar; ışıklar, perdeler, klima, radyo iPad üzerinden kontrol ediliyor. Check-in öncesi, güneşin doğuşunu ve batışını izlemek istediğinizi belirtirseniz villa seçiminizi ona göre ayarlıyorlar.

2016 yılında inşa edilen St. Regis, lüks resort kavramının sınırlarını zorluyor. Toplam 8 çeşit villanın olduğu resort'ta 282 metrekareden başlayan villalar ve adanın en pahalı suiti olan John Jacob Residence bulunuyor. Gecesi 30.000 USD'den başlayan 1540 metrekarelik suit; 3 yatak odası, 2 banyo, fitness salonu, oturma odası ve havuza sahip. Bu odayı rezerve ettiğinizde kendi şefiniz, butler'ınız ve güvenlik için ayrı odanız oluyor.

Bu arada, otelin inanılmaz bir spa'sı var. Altı terapi villasına sahip Iridium Spa aynı zamanda Blue Hole dedikleri, hayatınızda görebileceğiniz en büyük jakuziyi barındırıyor. Burada, 30 dakikalığına bile olsa huzur içinde Maldivler'in en büyük jakuzisinden okyanusa bakıp, kendinizi şımartmanızı öneririm.

Resort'ta dalış, tekne ve balık tutma sporları alanında faaliyet gösteren büyük bir uluslararası takım da var ve çalışanlar her türlü yardıma hazırlar. Mercanların tam yerlerini size çizerek gösteriyorlar. Ayrıca yeterince şanslıysanız deniz kaplumbağalarını da görebilirsiniz. Okyanusun derinliklerinde egzotik deniz canlıları ve rengarenk balıklar ile yüzmek gibisi yok!

Bu güzel adayı terk etmek zor ama her güzelliğin bir sonu var. Butler bizi son kez adanın etrafında dolaştırdıktan sonra deniz uçağına doğru yola çıkıyoruz. İnsanın gerçek hayata dönesi gelmiyor…

GURME SEÇENEKLER
Otelde Crust, Orientale, Cargo, Alba, The Whale Bar ve Decanter olmak üzere 4 restoran ve 1 bar, bir de belli günlerde açık olan restoran mevcut.

Crust, öğlenleri pizza, taco ve hotdog isteyenler için kumsalda ayaklar sıcak kumda, taze Hindistan cevizi elde, manzarayı seyrederek bir şeyler atıştırmak için ideal adres.

Alba, haftanın her akşamı başka bir ülke mutfağını sunuyor. Hem açık büfe hem de a la carte seçeneği mevcut. Özellikle farklı yemekler tatmak istiyorsanız belli akşamlar kesin burayı deneyimleyin. Ayrıca sabahları kahvaltınızı da odanızda ya da Alba'da alabilirsiniz.


Orientale Restaurant

Orientale, adanın diğer ucunda yer alıyor. Asya mutfağı ve suşi severler için başarılı. Ayaklarınız kumun içinde, okyanustan gelen sesler eşliğinde romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Servisi mükemmel. Şarap menüsü ise şaşırtıcı; 1 milyon Euro'luk mahzeni, Maldivler'dekiler arasında en büyüğü. Menüde 23.000 Euro'ya 1877'den kalma bir Portekiz şarabının dahi olduğunu gözlerimle gördüm.


Su üstüne kurulu lounge The Whale Bar

The Whale Bar, akşam güneşini DJ eşliğinde batırmak için ideal. Saatlerce keyfini çıkarabileceğiniz yemek sonrasında yıldızları seyredebileceğiniz kokteylleri ile meşhur.

Cargo için bir pop-up restoran denebilir. Bahçe içinde sunduğu Ortadoğu mutfağı ile bizim damak tadına yakın. Bu yüzden belki hemen burada yemek istemeyebilirsiniz. Yine de okyanus ortasında kebap yemek tabii ki ilginç olabilir.

Decanter, 12 kişilik kapasitesiyle adanın altında konumlanan, şefin özel sunumu ile tadım menüsünü deneyimleyebileceğiniz füzyon bir restoran. Sadece haftanın belli günleri açık olduğu için rezervasyon yaptırmayı unutmayın.


Otelin dört restoranından biri olan Decanter'in menüsünde füzyon seçenekler var