En çok Oscar kazanan yıldız: Katharine Hepburn
LIFESTYLE

En çok Oscar kazanan yıldız: Katharine Hepburn

Dünyanın en prestijli ödülü olarak kabul edilen Oscar'ı şimdiye kadar en çok bir kadın kazandı: Katharine Hepburn!

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Ocak 2019

Zeynep Gürer

Katharine Hepburn'un soyisim benzerliği olmasına rağmen Audrey Hepburn ile akraba olmadığını belirterek başlayalım. 1907'de dünyaya gelen ve 2003'te 96 yaşında hayata veda eden Katharine Hepburn şimdiye kadar hem kadın hem erkek adaylar arasında en çok Oscar kazanan kişi.

Conneticut'ta hali vakti yerinde bir ailenin kızı olarak büyüyen Katharine Hepburn, oyunculuğa Bryn Mawr College'da eğitim görürken başladı. 60 yıllık kariyerinde tam 12 defa oscar adayı olan Hepburn, rekor bir sayı olan 4 kez altın heykelciği kazanma başarısını gösterdi.

Üçüncü filmi, Morning Glory (1933) ile ilk Akademi Ödülü'nü (Oscar) kazandı. 2. Oscar heykelciği 1967'de "Guess Who's Coming to Dinner" ile geldi. 1968'de "A Lion In Winter"daki performansıyla 3. kez Oscar'a layık görülen Katharine Hepburn, 4. Oscar'ını 1981'de "On Golden Pond" filmiyle aldı.

Hiçbir Oscar Töreni'ne katılmayan ve dolayısıyla ödülü almaya gelmeyen Hepburn, "Ödüller hiçbir şey değildir. Ödülüm benim işim" demişti. Hepburn Oscar'ı en fazla kazananın şerefine sahipken, en çok aday ise yine bir kadın olan Meryl Streep. Mamma Mia, Deer Hunter ve The Iron Lady filmlerinin yıldızı Meryl Streep, 3 kez Oscar'a layık görüldü.

Katharine Hepburn, 12 kez Oscar'a aday gösterilip 4 kez alırken, Meryl Streep 21 kez aday gösterildiği Oscar'ı 3 kez kucakladı.