Oscar’da canlı yayından çıkarılan kategoriler!
LIFESTYLE

Oscar’da canlı yayından çıkarılan kategoriler!

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen Oscar Ödülleri'nde bu yıl 4 ödül kategorisi canlı yayından çıkarıldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Şubat 2019

91. Oscar Ödül Töreni 2019'da pek çok ilk yaşanacak. Bu ilklere bir yenisi daha eklendi ve 91 yıldır canlı olarak yayınlanan törende bazı kategorilerin reklam arasında ödüllendirileceği açıklandı.

2019 Oscar'da her kazanan canlı yayında sahneden teşekkür etme imkanı bulamayacak. Dört kategoride ödül kazananlar ödüllerini reklam arasında alacak. Ödül alma anı ve ödül konuşması program içinde daha sonra gösterilecek.

Oscar ödüllerini dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 91. Oscar Ödül Töreni'nin süresini üç saatle sınırlandırmak için "En İyi Görüntü Yönetimi", "En İyi Kısa Film", "En İyi Kurgu" ve "En İyi Saç/Makyaj" dalları ödüllerini canlı yayından çıkardı.

Akademi, program süresinin uzunluğu, her yıl seyirci ilgisinin daha da azalması nedeniyle eleştirilen Oscar töreninin daha seyredilebilir olması için bu değişikliği yapmaya karar verdi.

Akademi Başkanı John Bailey, "Yayın ortağımız ABC kanalının yardımıyla bu dört kategorinin kazananlarını dünya çapındaki izleyenlerimize internetten anında göstereceğiz. Seyirciler, reklam arasında verilecek bu ödülleri Oscar'ın resmi sitesinden ve sosyal medya kanallarından takip edebilir. İnternet üzerinden canlı yayın, programımız için bir ilk olma özelliği taşıyor" dedi.