Montenegro'da büyülü kaçamak
LIFESTYLE

Montenegro'da büyülü kaçamak

Montenegro’nun yüzyıllardır pek az değişmiş silueti lüksle kucaklaşınca ortaya son derece çekici bir destinasyon çıkıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Şubat 2019

Montenegro, aynı çocuk kitaplarından fırlamış gibi büyülü, masalsı bir yer. Hemen 200 mil uzaklıkta, Dubrovnik'in güneyinde uzanan Adriyatik kıyılarının efsanevi güzelliği, yaz aylarında devasa ve lüks yatları adeta bir mıknatıs gibi kendisine çekiyor. Süper yatların en popüler durakları arasında Porta Montenegro Limanı bulunuyor. Dolce Gabbana ve Dries Van Noten butiklerinin bulunduğu bu yerde kendinizden geçene kadar alışveriş yapabilir, harika yemekler yiyebilirsiniz. Ama buranın en çekici atraksiyonu doğal güzellikleri. Özellikle de kıyıları değerli bir gerdanlık gibi süsleyen ortaçağ kasabalarıyla dolu Boka bölgesi söz konusu olduğunda. 15. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar Venedik hükümranlığı altında olan bu kasabaların en ünlülerinden biri olan Kotor, Unesco Dünya Mirası kapsamında koruma altına alınmış. Masalsı bir doğanın içindeki bu masalsı ortaçağ kasabası, mimarisi, sürprizli dar sokakları ile gezinin mutlaka görülmesi gereken yerlerinin başında geliyor. Ayrıca beş yıldızlı Regent Porto Montenegro'da sahil şeridinin en gurme yemeklerini yiyebilirsiniz.

Bölgenin en lüks konaklama mekanı ise hiç kuşkusuz kendine ait küçük bir adada kurulmuş olan Aman Sveti Stefan Resort. 1960'lı yılların efsanevi otellerinden biri olan Sveti Stefan, Sophia Loren'den Elizabeth Taylor ve Richard Burton'a birçok ünlü konuğu ağırlamış.

Bir zamanlar anakaraya bağlı olan adada eskiden bir balıkçı köyü bulunuyormuş. Daha yakın tarihte ise köydeki taş evlerin her biri odaya dönüştürülerek bir otele çevrilmiş ve sahneye bir dönemin efsane otellerinden biri olan Sveti Stefan çıkmış. Aman zincirinin bir parçası olduktan sonra eklenen üç yüzme havuzu ve spa bölümü ile güncellenen ve modern zamanların tüm konforlarıyla donatılan resort, bugün de ünlü isimlerin gizli mekanlarından biri olmaya devam ediyor.

Ancak bu lüks resort söz konusu olduğunda bile doğanın başrol çalmaya devam ettiğini belirtmek istiyoruz. Mesela spa'nın su bahçelerinin hemen arkasındaki küçük koyun -Queen's Beachülkenin en güzel kumsalı olduğu söyleniyor.

Kısacası Montenegro, lüks alışverişten masal kitaplarından fırlamış gibi görünen bir doğaya, eski zaman kentlerinin büyüsünden sadece size aitmiş gibi hissedeceğiniz bir adaya kadar birçok farklı deneyimi, farklı lezzeti bir arada yaşayabileceğiniz eşsiz bir seyahat rotası. Ve moda dünyasının, yıldızların ve yatlarıyla kıyılarına demir atan jet-set'in çoktan keşfettiği bu nispeten gizli destinasyonda görülecek çok şey var.