Puglia’nın büyülü atmosferi
LIFESTYLE

Puglia’nın büyülü atmosferi

Modacılar ve aktrisler Puglia’nın büyülü atmosferini bir sır olarak kendilerine saklamayı başardılar.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Şubat 2019

İlk bakışta Puglia'nın moda editörlerinin neden favori destinasyonu olduğunu anlamakta zorlanabilirsiniz. Burada ne Amalfi'nin gösterişli şaşası ne de Toskana'nın rustik havası var. Hatta gezi kitapları bile çevredeki diğer şehirler, kasabalar ve turistik mekanların arasına Puglia'yı birkaç cümleyle sıkıştırmaya eğilimliler. Muhteşem Roma yolu bile bu çekici kente varmadan son bulur. Anlayacağınız üzere söz konusu olan bakir, masalsı İtalya'nın kuzeyine kıyasla fazla mütevazi kalmış ve aslında tüm çekiciliğini de bu özelliklere borçlu bir yer. En azından Riccardo Tisci ve Raf Simmons gibi tasarımcılar, Helen Mirren ve Sienna Miller gibi ünlü aktrisler ve Anna Dello Russo ve Martha Ward
gibi modaya yön veren stylist'ler böyle düşünüyor.

Dilerseniz Puglia'nın tüm bu şahsiyetleri kendisine çeken harikalarında kısa bir gezinti yapalım. Öncelikle Ortaçağ'dan beri pek değişmeyen silueti ile beyaz kumsalları kucaklayan ve her sokağı, her binası ile estetik ruhunuza hitap eden bir yer burası. Tabii Roma ve Yunan egemenliğinin bıraktığı arkeolojik lezzetlerin de beklenmedik zamanlarda, beklenmedik yerlerde karşınıza çıktığını belirtmekte fayda var. Biraz önce de söylediğimiz gibi Puglia'nın turistik anlamda henüz gelişmemiş bir yer olması onu çekici kılan en önemli faktörlerden biri. Yine de kentte şehri ziyaret eden ünlüleri ağırlayabilecek birkaç adet lüks otel mevcut ve hiçbiri her yerde karşınıza çıkan zincir otellerden değil.

Diğer bir seçenek de ayaklarınızda stiletto'larınız Santa Maria di Leuca katedraline çıkan sokakların birinde yürürken karşınıza çıkan kiralık villalar olsa da zeki ziyaretçiler kendilerini genelde küçük bir balıkçı köyü olan Savelletri di Fasano'da bulurlar. Justin Timberlake ve Jessica Biel'in burada, süper lüks bir resort olan Borgo Egnazia'da evlendiklerini de hazır yeri gelmişken belirtelim.

Puglia'nın büyülü atmosferini anımsatan bu resort'un kendi golf sahası ve dünyaca ünlü bir spa'sı var. Hatta şehre gelen ve burada kalan ziyaretçilerin çoğu tatilini söz konusu resort'tan dışarı adımını bile atmadan geçiriyor. Daha otantik bir deneyim için ise Borgo Egnazia'nın hemen yanında bulunan Masseria San Domenico var. 14. yüzyılda Malta şövalyeleri tarafından inşa edilen yapı bugün bir butik otel olarak hizmet veriyor. Puglia'nın çekici yanlarından biri de yörenin ünlü mutfağı. Mesela, Masseria'nın hemen karşısında bulunan Alba Chiara'nın alçak gönüllü görünümüne kumsala yerleştirilmiş masalarına bakıp da kanmayın. Mekan lezzetli deniz ürünleri ile nam salmış bir yer. Siz ahtapotunuzu ya da midyenizi yerken yan masada ünlü bir isimle karşılaşma olasılığınız yüksek.