Elvan Tığlıoğlu ile 24 saat
LIFESTYLE

Elvan Tığlıoğlu ile 24 saat

Beş yıldır gardıroplarımızı yüksek enerjili ceket ve kimonolarıyla renklendiren Jaquette markasının kurucusu Elvan Tığlıoğlu, tipik bir gününün nasıl geçtiğini anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Şubat 2019

Arnavutköy'de yaşıyorum. Güne 08.00'de başlıyorum. Genellikle odamdan çıkmadan önce mail ve Instagram gibi dijital ortam üzerinden gelen soruları cevaplar ve günün Instagram paylaşımlarını hazırlarım. Eğer butiğimde ve çevresinde bir toplantım yoksa spora giderim. Tek bir atölye ile çalışmıyorum, bu yüzden Etiler civarından ayrılacaksam toplantılarımı erken saatlere alırım.

Protein ve vitamin yüklü bir kahvaltının ardından 10.30'da butiğime giderim. Butiğim ve evim arası 1 km. olduğu için müşteri veya basınla randevuma göre programım bazen değişiklik gösterebilir. Koleksiyonumu beraber hazırladığım ve üretimden sorumlu ekip arkadaşım ile buluşurum. Bazen işlerim yoğun değilse ilham almak, yeni bilgi ve görseller arasında kaybolmak için bir kitabevine gidip 1-2 saat vakit geçiririm. Eğer butiğime yakın olan marka ajansım DAHA ile bir toplantım yoksa ofisimin yolunu tutarım.

14.00'e kadar Jaquette online işlemlerinin kontrolü, muhasebe yönetimi, alınacak malzemeler listesi, reklam planlaması, satış varsa paketlenmesini hallederim ve önceden planlamış olduğum randevularla ilgilenirim. Çalıştığım ustalardan biri alt katımda olduğu için onunla yapılması gerekenlerin üzerinden geçeriz. Arnavutköy'de öğle yemeği seçeneğimiz çok fazla ama genellikle ev yemekleri yapan yerleri tercih ederiz.

Daha sonra yeni hayaller kurdurabilecek kumaşlar ve aksesuarlar diyarına doğru yola çıkarız ve 15.00'te Nişantaşı'nda oluruz. Jaquette ürünlerinin satıldığı Gizia Gate ve Room & Rumours mağazalarına bir göz atar, Instagram hikayeleri çeker ve koleksiyonumla ilgili müşteri geri dönüşlerini öğrendikten sonra kendimizi kumaş kartelalarına teslim ederiz. Çok acıkırsam ara öğün olarak Marmaris Büfe'den bardakta aldığım hafif acılı çorba ile güne devam ederim.

18.00'de, yani tam trafik saatinde, butiğe dönüş için yola çıkarım. Aslında trafik olması işime gelir çünkü aldığım kumaşları, aksesuarları ve gördüklerimi yol boyunca hazmederim, yeni neler yapabilirim onları düşünürüm. Benim için trafik saatleri, kafamın içini duyabildiğim yaratıcı vakitlerdir diyebilirim.

19.00'da Etiler civarında olurum. Eğer butiğe uğramam gerekmiyorsa eve geçerim. Bir programım varsa hazırlanıp hemen çıkarım. Hazırlanırken ise her sabah olduğu gibi Jaquette'ten bir parça giymeyi atlamam. Eğer programım yoksa, en sevdiğim kafa boşaltma yöntemi olarak, takip ettiğim Netflix veya Türk dizilerinden birini açarım. Bir Türk yapımında Jaquette ürünü giyildiyse hemen görüntülerinin
peşine düşerim.

20.30'a kadar yemeğimi bitirmiş olmaya dikkat ederim.

00.30 gibi odama çekilirim. Ertesi günün programını yapar, son telefonlarımı açar, Pinterest, Google ve kitap karıştırıp uykuya dalarım...