Washington gezi rehberi
LIFESTYLE

Washington gezi rehberi

A.B.D.’nin başkenti Washington yeşil alanları, kozmopolit sokakları ve tarihi önemiyle farklı bir seyahat rotası.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Mart 2019

İlker Topdemir

1812 yılından beri ülkenin başkenti olan Washington D.C. yıllar içinde pek çok değişime uğramış. 1901 yılında Beyaz Saray ve kongre binası Capitol Building gibi bir çok inşaat ve renovasyon geçirmiş.

En güzel sezonlarından biri olan Mart ile Mayıs ayı arasında kiraz çiçeklerinin bu anıt yapılar etrafındaki yeşil alanlarda açtığını görebilirsiniz.

Mart ortası itibariyle şehir böylece bir renk cümbüşüne bürünüyor. İstanbul'dan haftanın her günü aktarmasız Türk Havayolları ile uçabilirsiniz. Airbus 330 uçakların hizmet verdiği bu hatta business sınıfı koltuklar, ekonomi sınıfına göre daha hızlı doluyor.


Canal Road semtinin rengarenk evleri

11 saatlik uçuşta internet olduğu için zaman da hızlı geçiyor. Güleryüzlü kabin ekibinin de bunda katkısı olduğunu söyleyebilirim. Washington Dulles Havalimanı'ndan şehir merkezi 30 dakika mesafede. Havalimanından Silver Line otobüslerini, metro ve Uber taksileri kullanabilirsiniz. Her şey şehirde o kadar düzenli ki bazen nasıl bu kadar dakik olduğunuza şaşırıyorsunuz.

Şehirde yürümek ya da toplu taşıma ile gezmek çok kolay. En önemli yerleri; Downtown, Arlington, Pentagon ve Adams Morgan semtleri. Şehir farklı tarzda oteller ile dolu; benim iki favori otelim Pentagon'da bulunan Ritz Carlton Pentagon City diğeri ise dört yıldızlı The Line D.C.

Ritz Carlton Pentagon City, adı üstünde Pentagon ile komşu. Ayrıca otelin altından Fashion Center Pentagon City Mall Alışveriş Merkezi'ne bir geçiş var. Aklınıza gelecek her markayı burada bulabilirsiniz. Ayrıca otelin önündeki metro durağından şehrin her noktasına ulaşım bulunmakta. 365 oda ve suitten oluşan otelin Genel Müdürü Manuel Martinez Garcimartin her gün her misafirle birebir ilgileniyor.

Diğer otel The Line ise Washington'ın Soho bölgesinde bulunuyor. Eski bir kilisenin otel ve restorana çevrilmesi ile şehrin buluşma noktası olmuş. Odalar ve otelin tarzı için retro denebilir. 220 odası ve dört restoranı ile hep yoğun ve hareketli.

Etkileyici A Rakes Bar ve Rakes Progress restoranında yemek yemeden asla dönmeyin. Adams Morgan, çok kültürlü bir semt. 18. Cadde ve etrafında bulunan dükkanlar, restoran ve barlar günün her saati renkli oluyor. The Diner restoranı 24 saat açık ve kahvaltı ya da öğlen yemeği için de uğranabilir. 1960'dan beri açık restoranda yemeklerin porsiyonları şaşırtıcı.


Lezzetli pizzaların adresi Ghibellina

Ghibellina pizza restoranı, barın etrafında keyifli, dizayn edilmiş mimarisiyle gerçek bir İtalyan restoranı. Pizzaların tadı ve boyutları süper ama çatal bıçak yerine makas ile servis ediyorlar! George Town bölgesinde Baked&Wired muffin ve kahvecisi özellikle haftasonları önünde uzun kuyruklar olan popüler bir mekan. O kadar çok muffin çeşidi var ki hangisini seçeceğinizi şaşırıyorsunuz...


Off the Record

Off the Record bar, Hay Adams Oteli'nin alt katında, kokteylleri ile meşhur bir adres. Beyaz Saray'ın tam karşısındaki bu bar eskiden başkanların rahatça buluşup konuştukları bir buluşma noktasıymış. Şimdi ise tam bir trendy bara dönüşmüş. Minibar By José Andrés restoranı dünyanın en iyi şeflerinden birine ait. Restoranda sadece yemekle karnınız değil gözünüz de bayram ediyor. Sunumlar, sanat eseri gibi... Tadım menüsünü sipariş vermenizi öneririm. Unutmadan, şehirdeki bütün müzeler bedava ve istediğiniz kadar, rahat rahat gezebilirsiniz! Washington için sıkıcı diyenlere kulak asmayın, bence Amerika'ın en güleryüzlü, en temiz şehri...