Bahar yorgunluğu nasıl geçer?
LIFESTYLE

Bahar yorgunluğu nasıl geçer?

Bahar yorgunluğu yaşayanların bunun üzerine gitmesi daha kolay atlatabilmesini sağlar. Tabii bunun için belli başlı dikkat edilmesi gerekenler vardır. Peki bahar yorgunluğu nasıl giderilir? İşte size püf noktalar…

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Nisan 2019

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte kişilerde enerji dalgalanması yaşanır. Bu dalgalanmalar dikkat dağınıklığı, yorgunluk, mutsuzluk gibi belirtiler verebilir. Aslında bu süreç geçicidir ve bahar yorgunluğundan kurtulmak mümkündür.

BAHAR YORGUNLUĞUNU ATLATMAK İÇİN ÖNERİLER

-Su tüketimini arttırın, sıcak havalarda düşen enerjinizi bu şekilde toparlayabilirsiniz. Günde en az 2,5-3 litre su tüketmeye özen gösterirseniz yaşadığınız halsizliğin daha kolay geçtiğini fark edeceksiniz.

-Sıcak havalarda hareket etmek daha kolaydır. Sabahları ve akşamları yürümeye özen gösterin, temiz havada yapılan kısa süreli de olsa yürüyüşler vücudunuzun daha dinç olmasını sağlayacaktır.

-Meyve sebzeler tüketin. Özellikle içeriğinde C vitamini barındıran portakal, greyfurt gibi besinler çok daha fazla tüketebilirsiniz. Sıkma meyve suyu da içerek C vitamini enerjisini hayatınıza katabilirsiniz.



-Yediklerinize dikkat edin, yağlı ve hamur işi yiyeceklerden uzak durmaya çalışın. Daha hafif yiyecekler ile daha enerjik olursunuz. Ayrıca az az ve sık sık yemek yemek de daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

-Ara öğünlerinize ekleyeceğiniz kuruyemişler daha enerjik olmanızı sağlar. Kuruyemişlerin kavrulmuş değil de çiğ olarak tercih edilmesi fazla yağlardan kaçınmanızı sağlarken, enerjinizi de yükseltecektir.

-Uyku düzeninize bahar aylarında daha da dikkat etmeniz gerekir. Yeterli uyku uyumadığınızda baharın yorgunluğu da üzerinize çökerek daha halsiz hissetmenize neden olur.