Bali'den balayı notları
LIFESTYLE

Bali'den balayı notları

Moda ve lifestyle blogger’ı Rüya Büyüktetik eşi Can Cansağlar ile Bali’de doğaya ve yeşile doydukları şahane balayı anılarını anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Mayıs 2019

Pelin Hasçalık

"Balayı için aklımızda iki seçenek vardı; Tokyo ya da Bali. Birbirinden son derece farklı olan bu iki rotadan tercihimizi daha çok dinlenebileceğimiz Bali yönünde kullandık ve yeşile doyduğumuz şahane bir balayı geçirdik. En büyük hedefimiz, özel bir plan yapmadan rahatça vakit geçirebilmekti. İlk olarak Seminyak, ardından Ubud'da konakladık. Seminyak oldukça turistik ve hareketli olan, daha şehir hissiyatlı bir bölge. Burada bolca restoran, otel ve alışveriş için güzel dükkanlar bulmak mümkün. Sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı için Sea Circus, nefis Meksika yemeği ve kokteylleri için Mexicola, çok iyi kahve içmek için Revolver, okyanus kenarında İtalyan yemeği deneyimi için La Lucciola Seminyak tarafı için önerebileceğim yerlerin başında geliyor. Özellikle La Lucciola için rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Mükemmel gün batımı için ise Tanah Lot doğru adres. Okyanusun önünde durma hissiyatı bile bambaşka…

Ubud mu, Seminyak mı diye soracak olursanız, bence kesinlikle Ubud. Doğası ve sakinliği ile aradığımızı burada bulduk diyebilirim. Buranın şüphesiz en fotojenik mekanı Hanging Gardens. Burada konaklayabilir ya da sadece spa'sına gidebilirsiniz. Tegallalang'daki pirinç tarlalarının etrafında bulunan kafelerden birinde manzaraya karşı tropik meyveli smoothie'lerden içerek keyif yapabilirsiniz. Ayrıca Bali Swing'e gitmeye vaktiniz yoksa buradaki salıncaklardan birinde sallanabilirsiniz. Denize girmek istiyorsanız, durağınız Nusa Dua olmalı. Kendi içinde bir tatil köyünü andıran, birçok farklı otelin bulunduğu bir bölge. Yine de denizden çok fazla bir beklentiniz olmasın. Ubud'daki lokal pazarda bolca sepet çanta ve yerel kıyafet bulabilirsiniz. Pazarlık etmeyi unutmayın derim. Burada her şey pazarlık üzerinden işliyor.

Vegan seçenekli menüsü ile ön plana çıkan ve yediğiniz her şeye bayılacağınız Kafe benim favori yemek mekanlarımdan biri. Bir diğer favorim ise Jungle Fish. Çok bilinen bir yer değil, gizli bir keşif diyebiliriz. Dilerseniz gün içinde ormana karşı havuz keyfi yapabileceğiniz, dilerseniz akşam yemeği için gidebileceğiniz çok şık ama bir o kadar da rahat bir yer. Rezervasyon şart. Keyfi ise paha biçilemez. Yemekleri ve kokteylleri nefis.

En eğlenceli deneyim tartışmasız Maymun Ormanı. Maymunları kendi doğal ortamlarında ziyaret ettiğiniz alana girmeden önce çantanızı ve değerli eşyalarınızı yanınıza almadığınızdan emin olun çünkü maymunlar bu konuda fena halde eğitimliler, elinizde ne varsa alıp kaçabilirler! Gezeceğiniz her yer birbirine yakın sayıldığı için gün içinde şoförlü araç kiralayıp dilediğiniz yere gitmeniz mümkün."

LOKAL PAZAR
Ubud'daki lokal pazarda bolca sepet çanta ve yerel kıyafet bulabilirsiniz. Pazarlık etmeyi unutmayın. Burada her şey pazarlık üzerinden işliyor.

FOTOJENİK DOĞA
Doğası ve sakinliği ile aradığımızı Ubud'da bulduk. Buranın şüphesiz en fotojenik mekanı Hanging Gardens. Burada konaklayabilir ya da sadece spa'sına gidebilirsiniz.

PİRİNÇ TARLALARI
Tegallalang'daki pirinç tarlalarının etrafında bulunan kafelerden birinde manzaraya karşı tropik meyveli smoothie'lerden içerek keyif yapabilirsiniz.

GÜN BATIMI
Mükemmel gün batımı için Tanah Lot doğru adres. Okyanusun önünde durma hissiyatı bile bambaşka.