Yaza damga vuracak hit ürünler
LIFESTYLE

Yaza damga vuracak hit ürünler

Bu yaza damgasını vuracak yaratıcı yetenekler, klasik tasarımlar, hit ürünler.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Mayıs 2019

Güneş Uysalefe

MAYO
St. Tropez'den Mykonos'a, mayo connaisseur'lerinin vazgeçemediği Laura Urbinati, bu yaz için fıstık yeşili, yüksek bel ve sade geometrik motifler üzerinde çalışmış. İtalyan marka, Bebek'teki Midnight Express butiğinde, Daniela İpekel'in seçkisinde yer alıyor. Keşfe değer bir isim de Brezilya'nın önde gelen tasarımcılarından Adriana Degreas ve mimari aksesuarlarla hareketlendirdiği yeni koleksiyonu.

ÇANTA
Atlantik sahillerine özgü zanaatleri tasarımlarında öne çıkarma idealiyle 2016 yılında Heimat Atlantica'yı kuran Monserrat Alvarez, İspanya'nın Sargadelos yöresine özgü porselen aksesuarlarla süslediği, Portekiz'in yerel teknikleriyle hazırladığı sepet örgü çantalarıyla kısa sürede fenomene dönüştü. Nişantaşı'ndaki Fey Butik'te bulabilirsiniz.

OTEL
Akdeniz'in en otantik bitki örtüsüne sahip adası Korsika'da yer alan Domaine de Murtoli, farklı konseptiyle sayısız otel seçeneği arasından sıyrılıyor. Tarihi çoban evlerini ve villaları restore ederek bohem-lüks konaklama adreslerine çeviren Murtoli, adanın belirli bir arazisine yayılıyor ve golften çiftçiliğe farklı aktivite imkanları sunuyor. Emlak danışmanlığı hizmeti veren Instagram hesabı @lecollectionist ve tatil yapma imkanı sunduğu diğer rüya gibi adresler de bir o kadar kışkırtıcı.

MÜCEVHER
Kapalıçarşı'da üretim yapan Avustralyalı Cleopatra's Bling, el yapımı ip bilezikleri değerli taşlarla buluşturan Apriati ve Barok incileri minimal bir çizgide yorumlayan Esra Dandin bu yaz not alınması gereken başlıca isimlerden.

AYAKKABI
Farklı geleneksel kroşe teknikleriyle şekillenen yeni sneaker markası Amrose Paris şimdiden Caroline Issa gibi stil ikonlarının onayını aldı. Enis Karavil'in Maslak'taki Sanayi 313 konsept butiğinden çıkıp, ünü sınırları aşan el işi sandalet modelleri ise artık yeni klasiklerden.

ELBİSE
Peter d'Ascoli için gerçek bir tekstil dahisi denebilir. İtalyan asıllı Amerikalı tasarımcı, ailesiyle Hindistan'da yaşıyor ve farklı etnik desen ve motifler üzerinde çalışıyor. Instagram hesabı @dascoli_'den kaftanların nasıl elde dokunduğunu takip etmek ayrıca keyifli. Benzer esprideki yaz elbiseleri için Edwina Sponza'nın Evi Grintela ve V de Vinster gibi markalara ait tasarımları kürate ettiği Bebek'teki Jaune İstanbul butiğine göz atılabilir.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ
Maria Grazia Chiuri'nin kaleydoskopik desenlere yer verdiği 2019 yazına özel kapsül koleksiyonu Dioriviera'daki gözlük modeli, dev boyutları ve uçuk rengiyle sezonun jet-set ruhunu yakalıyor.

KİTAP
Nevbahar Koç ve İrem Kınay'ın beraber hazırladığı Turquoise Coast, Ege ve Akdeniz sahillerinden fotoğraf sanatçısı Oliver Pilcher imzalı ilham verici karelere ve Mica Ertegün'den Mert Alaş'a farklı isimlerin seyahat anektodlarına yer veriyor. Assouline Bebek butiğinden ulaşılabilir.

VALİZ
Paravel, modern seyahat anlayışına retro çizgideki tasarımlarıyla yanıt veren ilgi çekici bir marka. Hafif ve dayanaklı valizleri Net-àporter. com'un da radarına takılmış olacak, ikili bu yaz için işbirliğine giderek "Bon Voyage" ve "Out of Office" gibi mizahi sloganlarla süslü modellerden oluşan bir kapsül koleksiyon hazırladı.