Maldivler'de balayı
LIFESTYLE

Maldivler'de balayı

Urban Care Marka Yaratıcısı Selen Yorgun Tavit ve Natanael Tavit’in balayı destinasyonu, tropik ağaçlarla kaplı beyaz kumsalları, okyanus manzarası ve gün batımı ile Maldivler olmuş.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Haziran 2019

"İş hayatımız sebebiyle Natanael ile çok sık seyahat ediyoruz. Filipinler, Singapur, Los Angeles, Miami, Avrupa derken, çoğu kez iş için başlayan seyahatleri tatille birleştirerek birçok destinasyonu görme fırsatı buluyoruz. Fakat bu sefer ikimizin de gitmediği ve balayı için cennet diyebileceğimiz Maldivler'de karar kıldık. Çok klasik bir tercih gibi görünse de, otel seçiminize göre deneyiminizin çok değişeceğini söyleyebilirim. Maldivler, birçok farklı eğlence sunan otellerin bulunduğu adalardan oluşuyor. Biz dinlenmek ve başbaşa kalmak istediğimiz için çok kalabalık olmayan, çocuksuz bir otel olan W Maldives'i tercih ettik. Otele vardığımızda çok sıcak ve keyifli bir karşılama ile karşılaştık. Sonrasında ada turu yapıp odamıza geçtik. Okyanus üzerinde bulunan, kendi verandasından denize girilen ve havuzu olan bir oda tercih etmiştik. Fakat adada tropik ağaçlar ve bembeyaz kumlarla kaplı izole kumsala direk çıkışı olan iki katlı villalar da var. Odamızın içinde, zeminde bulunan cam pencereden okyanusu ve altımızdan geçen balıkları görmek muhteşemdi.

Biz başbaşa çok iyi ve rahat vakit geçiren bir çiftiz. Yine de Maldivler tatilini beş günden uzun tutmak herkese fazla gelecektir. Otelimizin sunduğu aktivitelerin neredeyse tümünü gerçekleştirdik. Üç farklı restoranı ve iki barı olan adada her gün başka bir restoranda yemek yedik. Kano, sörf, dalış yaparak ve yüzerek okyanusun muhteşem görüntüsünü kesinlikle deneyimleyin. Köpekbalıkları biraz tedirgin edici ama insanlara yaklaşmıyorlar. Kumsalın ve okyanus renginin birleştiği o berraklık gerçekten muhteşem. Yürüyüşlerinizde kum ile aynı renk olan minik yengeçlere dikkat etmenizi öneririm. Meraklanmayın, sizden hızlıca kaçıyorlar.

Otelin her hafta düzenlediği Happy Hour ya da havuz partisine katılın. Biz o ana kadar otelde bizden başka çok az çift var diye düşünürken, partide çok güzel insanlarla tanıştık. Balayımızın en güzel anı ise iki saatliğine kiralığımız ve adadan özel tekne ile on dakikada vardığımız Private Island deneyimiydi. Sizi adaya bıraktıklarında özel bir telefon ve yiyecek-içecek çantası veriyorlar. Sonrası sadece siz, okyanus ve gün batımı… Maldivler aklımıza geldikçe oradaki huzur ve doğal güzellikleri çok özlüyoruz.

OKYANUS
W Maldives'deki odalarda bulunan ses sistemi harika. Verandanızda muhteşem bir manzara ve okyanus sesleri eşliğinde keyifle oturup müziğinizi dinleyebilir, muhteşem gün batımlarını izleyerek eşinizle baş başa çok güzel bir balayı geçirebilirsiniz.

DENİZ UÇAĞI
Rezervasyon yaparken, sizi havalimanından otelinize ulaştıracak deniz uçağının da rezervasyonunu yapmanız gerekiyor. Otellerin kendi uçakları daha lüks ve genellikle çok daha az kişi ile uçuyor ki, zaten uçaklar en fazla 10 kişilik. Fakat eğer mesafe çok uzun değilse, otel aracılığı ile rezervasyon yaparak daha düşük fiyatlar alabilirsiniz.

SPA KEYFİ
Düğünden sonra spa keyfi yapmak için bizim gibi neredeyse her gün bir spa randevusu planlayarak, birkaç saatinizi rahatlamaya ayırabilirsiniz.

ÖZEL MENÜ
Bir akşam kesinlikle odanızın verandasında, bir akşam da adanın en ucunda hazırlanan romantik Private Dinner konseptiyle yemeğinizi planlayın. Bu
konseptte size ve o geceye özel bir tadım menüsü hazırlatabiliyorsunuz. Yerlere dizili mumların ışığında, koca bir okyanusun ortasında başbaşa akşam yemeği yemek muhteşem.