Sicilya'yı tekrar keşfetme zamanı
LIFESTYLE

Sicilya'yı tekrar keşfetme zamanı

Mazzarò Koyu’ndan Akdeniz’in huzurlu maviliğine bakan Belmond Villa Sant’Andrea’da romantik bir tatil için sürprizlere hazır olun.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Haziran 2019

1830 yılında aristokrat bir aile tarafından inşa edilen Belmond Villa Sant'Andrea, tropikal bahçeleri ve Mazzarò Koyu'nda yer alan özel plajıyla Sicilya'da, Taormina kasabasında yer alan en romantik otellerden. 2010'da Belmond ailesinin işletmesine geçen ve modern bir dönüşüm sürecine giren otel, koya karşı konumlanan havuzu, özel plajındaki lüks kabanaları ve deniz manzaralı suitleri ile şehir merkezine sadece üç dakika uzaklıkta. Belmond Villa Sant'Andrea'daki yeniliklerden biri ise bahçe ve çiçek kokularından esinlenilerek inşa edilen üç özel villa: Zagara (portakal çiçeği), Neroli (acı portakal çiçeği yağı) ve Gelsomino (yasemin). Sicilya seramiklerinden vintage film posterlerine uzanan etkileyici dekoratif detaylarıyla suitler, daha ilk baştan unutulmaz bir tatil geçireceğinize işaret ediyor.


Güney İtalya'dan gelen antika çerçeveli aynalar, odalardaki geleneksel detaylardan

YENİ SUİTLER
Belmond Villa Sant'Andrea'ya bu sezon katılan büyük Akdeniz bahçeleriyle çevrili Zagara, Neroli ve Gelsomino suitleri isimlerini Sicilya'ya özgü karakteristik çiçeklerden alıyorlar. İç mimar Eric Egan tarafından dekore edilen suit odalar, klasik Sicilya dekorasyon stiline; yalın ve zarif çizgilere sahipler. Aynı zamanda otelin bulunduğu koydaki renklerle kusursuz bir uyum sergiliyorlar. Mazzarò'nun kristal berraklığındaki denizine karşı konumlanan odalara hakim olan renk ve tonlar, kumaş ve materyaller, ahşap, taş ve floral detaylar dış manzarayı adeta içeriye taşır nitelikte. Geniş bir alan sunan ve bol ışık alan odaların geleneksel karakteri; seçilen mobilyalar, yatak başlığı ve Güney İtalya'dan gelen, duvarlara asılı antika çerçevelerle iyice ortaya çıkarılmış. Suitlerin banyoları da övgüyü hak ediyor. Bakır kaplı küvetlerin arka planında göze çarpan el yapımı antika duvar döşemeleri banyo tasarımına sıradışı bir ambiyans kazandırıyor. En büyük iki suit oda olan Zagara ve Gelsomino'da İtalyan sanatçı Mimmo Rotella'nın eserleri sergileniyor. Ayrıca özgün dekorasyona katkıda bulunan 1950'li yılların orijinal film posterleri de konakladıkları sürece misafirleri nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor.


Belmond Villa Sant'Andrea'nın odaları, göz alıcı bir manzaraya açılan Fransız balkonlara sahip

TATİL KEYFİNİ ZİRVEYE TAŞIYANLAR
Gözlerden uzak bir plaj, görkemli bahçeler, deniz kenarında sıralanan havuz ve restoranlar... Belmond Villa Sant'Andrea, plajda tembellik yapmak, şnorkelle yüzmek, havuz barda kokteyl yudumlamak, deniz kıyısındaki gazebo'larda masaj yaptırmak ya da tekneyle denize açılmak için mükemmel bir adres. Akşamları katılabileceğiniz aktiviteler ise temalı partiler, plajda kurulan barbeküler ve Ristorante Oliviero'nun muhteşem yemeklerini keşfetmek olabilir. Dilerseniz otelin size özel olarak deniz kenarında hazırladığı gösterişli yemek masasında müzisyenler eşliğinde romantik bir akşam geçirmeniz de mümkün.

GURME ZEVKLER İÇİN
Sicilya'nın kuzeybatı ucundaki Trapani'de doğup büyüyen şef Agostino D'Angelo, Belmond Villa Sant'Andrea'nın baş aşçısı olarak otel içerisindeki Ristorante Oliviero'dan sorumlu. Sicilyalı aileye mensup biri olarak Agostino, geleneksel lezzetleri çocukluk yıllarından itibaren, özelikle de anneannesiyle birlikte yemek pişirerek deneyimleme fırsatı bulmuş. 2012 yılında Londra'ya taşınan şef, birçok butik otel ve uluslararası restoranda çalışmış. Yemek pişirme felsefesini Sicilya'ya ait otantik malzemeler üzerine kurgulayan Agostino'nun yarattığı lezzetler, farklı kültürlere, özellikle de Araplar'a özgü tatlardan da ilham alıyor. Restoranda el yapımı risotto, hafif salatalar, taze deniz ürünleri ve cannoli başrolde olmak üzere, sezona bağlı kalınarak menü oluşturuluyor. Terasta denize karşı manzaranın tadını çıkarabileceğiniz Ristorante Oliviero, tüm gün ve gece boyu servis sunuyor.