Rafine zevklerin rotası: Mandarin Oriental
LIFESTYLE

Rafine zevklerin rotası: Mandarin Oriental

Mandarin Oriental, Bodrum, Cennet Koyu’nda lüks, rafine ve eşsiz bir tatil deneyimi vadediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Ağustos 2019

Güneşin yeşil ve mavi ile buluştuğu Bodrum'un en gözde noktalarından Cennet Koyu'nda yer alan Mandarin Oriental, Bodrum, lüksün en rafine halini nefes kesen bir doğanın içinde sunuyor. Masmavi Ege kıyısında kendine ait bir koyda tatilin tadını çıkarmanın yanı sıra farklı dünya mutfaklarından leziz seçkiler, otel çatısı altında dünyaca ünlü markalardan alışveriş ve ödüllü bir spa deneyimi gibi seçenekler bulunuyor. Engin bir gökyüzü, yüzyıllık zeytin ağaçları ve dalgaların huzurlu ritmiyle tüm duyularınıza hitap eden Mandarin Oriental, Bodrum'daki yenilikleri ve benzersiz lüks deneyimini Harun Dursun'dan dinledik.

Mandarin Oriental, Bodrum bugüne kadar Condé Nast Traveller Readers' Choice Awards'dan Haute Grandeur Global Hotel & Spa Awards'a, World Travel Awards'dan International Hotel Awards'a kadar 50'nin üzerinde prestijli ödüle layık görüldü. Bu ödülleri almanızdaki temel unsurlar sizce neler?
Mandarin Oriental, Bodrum, Akdeniz çanağının en iyi resort'u olma felsefesiyle hizmet veren bir tesis. Yatırımcımız Astaş Holding'in vizyonu ile Mandarin Oriental Hotel Group'un lüks anlayışını birleştirerek "Efsanevi Hizmet" yaklaşımıyla misafirlerimize hizmet veriyoruz. Başarı hiçbir zaman tesadüf değildir, bu ödüllerin arkasında da hem yenilikçi bir vizyon, hem Mandarin Oriental'ın mirası olan bir hizmet felsefesi, hem de çok gayretli bir ekip var. Yatırımcımız Astaş Holding ile mükemmel bir uyum içerisinde, çok büyük yeniliklerle imza attığımız bu sezonda takım ruhuyla çalışıyoruz.

2019 sezonunda Mandarin Oriental, Bodrum misafirlerini ne gibi yenilikler karşılıyor?
Otelimizde her sezon olduğu gibi 2019 sezonu da yeniliklerle başladı. Bunlardan en önemlisi yeniden dekore edilen villalarımız ve suitlerimiz. Zeytin ağaçlarıyla çevrili, yemyeşil bir alan içerisinde, muazzam bir sahili olan Arya Beach ve Alisya Beach Villaları'yla Waterfront Suit özel bir konuma sahip. Bu suit ve villalarımız, misafirlerini sadece onlara ait olan nefes kesici, çok özel bir koyda ağırlıyor. Bu da misafirlerimize Akdeniz ve Ege kıyılarında başka hiçbir destinasyonda bulunmayacak benzersiz bir deneyim sunuyor. Koy özellikle büyük aileler ya da arkadaş grupları için ideal bir tatil tercihi olarak öne çıkıyor. Villa ve suitlerin yanında 2019'daki yeniliklerimiz arasında enfes panoramik manzaralarıyla dikkat çeken Olive Tree Villa ve Blue Beach Villa da var. Sahil kısmında ise kişiye özel kullanım imkanı sunan özel kabanalarımız yer alıyor. Tüm bunların yanı sıra bu sezon butler ekibimize genç, dinamik ve güler yüzlü yeni çalışma arkadaşlarımızı katarak kişiye özel hizmet felsefemizi daha da ileriye götürmeyi hedefledik. Ayrıca Kai Beach bu sene yeni konumu ve yeni konsepti ile tekrar resort'umuzun içinde yer alıyor. Tüm yaz sezonu boyunca akşamüstü ve happy hour partilerinde ünlü DJ performanslarının yanı sıra casual fine dining anlayışını otel ve dışarıdan gelen misafirlerimize sunuyor.

Mandarin Oriental, Bodrum yalnızca otel misafirlerine değil, tüm Bodrum yarımadasına lüks bir alışveriş deneyimi sunuyor. Bu sezon MOBOD çatısı altında yer alan yeni butiklerden bahseder misiniz?
Dünya modasına yön veren ikonik markalardan Chanel'in, İstanbul dışındaki ilk mağazasını 16 Mayıs'ta Mandarin Oriental, Bodrum içinde açması bizim için 2019 sezonunun en heyecan verici yeniliklerinden biri oldu. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen lüks markalarından Vakko, başarısını dünya çapında ispatlamış Türk mücevher markası Gilan, mücevherin sihirbazı olarak anılan eşsiz tasarımlarıyla Sevan Bıçakçı, dünyaca ünlü saat markalarından Cartier ve IWC, yaşam alanlarını farklılaştıran yeni ve özel ürün yelpazesi ile Sırmaison ve yeni sezon koleksiyonlarıyla Adamo da bu sezon Mandarin Oriental, Bodrum çatısı altında kapılarını açtı.

Yeme-içme anlamında da Mandarin Oriental, Bodrum bu sezon Bodrum'un en çok konuşulan adreslerinden. Hangi mutfaklar öne çıkıyor?
Tesisimizde yer alan toplam dokuz adet restoran ve bar, gastronomi ve gurme lezzetler anlamında gerçekten dikkat çekici. 2018 Haute Grandeur Ödülü'ne layık görülen İtalyan restoranımız Assaggio, geleneksel Türk deniz ürünlerini yaratıcı bir yorumla sunan Bodrum Balıkçısı, modern ve yenilikçi Japon lezzetleri ile Kurochan by IOKI öne çıkan mutfaklarımızdan.

Mandarin Oriental, Bodrum, düğün ve balayı oteli kategorilerinde bölgenin en iddialı ve ödüllü çekim noktası. Düğünlerde nasıl bir fark yaratıyor?
Açıldığımız günden bu yana dünya çapında ses getiren, masal gibi düğünlere imza attık. 2018 yılında Haute Grandeur Awards'da "Dünya Çapında En İyi Destinasyon Düğün Oteli" ile "Türkiye'de En İyi Düğün Oteli" kategorilerinde ödüle layık görüldük. Sadece düğün organizasyonu ile yetinmeyip, düğün öncesi ve sonrası etkinlikler ve partiler için de otelimiz içerisinde farklı mekanlar sunuyoruz. Tecrübeli ziyafet ekibimiz, düğün sahipleri ve misafirleriyle düğün öncesinde, sırasında ve sonrasında, son misafir otelden çıkana kadar birebir ilgileniyor. Düğün öncesinde, menü tadımları ve diğer hazırlıkları çiftler önceden deneyimleyerek organizasyonun tüm detaylarına hakim olabiliyor.

600 kişiye kadar misafir ağırlama kapasitesine sahip Olive Garden Beach'de gerçekleştirdiğimiz düğünler gerçekten unutulmaz. Mandarin Oriental, Bodrum dileyenlere yemyeşil çimlerde, dileyenlere ışıl ışıl kumsalda, dileyenlere de havuz başında bekarlığa veda, after party ya da kına gibi düğün öncesi veya sonrası eğlencelerini rüya gibi bir ortamda gerçekleştirme olanağı sağlıyor. Olive Garden Beach'in yanı sıra Assaggio'yu da büyüleyici atmosfere sahip bir düğün mekanı olarak sunuyoruz. 2018 Haute Grandeur Awards'da "En İyi Romantik Atmosfer" ödülüne layık görülen restoranımızda, yetenekli şeflerin ellerinden çıkan menülerle, yeşil ile mavinin buluştuğu, doğa ile iç içe bir ortamda gerçekleşen düğün organizasyonları akıllarda iz bırakacak güzellikte oluyor.