Dağınıklık sorunu ile baş etmeniz için 5 öneri
LIFESTYLE

Dağınıklık sorunu ile baş etmeniz için 5 öneri

Evinizde ya da iş yerinizde fark etmeksizin dağınık olmanız hem kötü bir görüntüye hem de konsantrasyon eksikliğine, psikolojinizin olumsuz etki almasına yol açar. Zor gibi görünse de aslında dağınıklık sorununuzdan kurtulmanız mümkün. İşte sizler için de

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Ağustos 2019

Sürekli dağınık olmaktan şikayetçiyseniz fakat bunun için bir çaba sarf etmiyorsanız ipleri elinize almanın vakti geldi demektir. Dağınıklığı devam ettirmek toparlamanızı da zorlaştıracaktır. Bunun için küçük ama etkili önlemler alabilirsiniz.

Aldığınızı yerine koyun

Evinizdeki eşyalardan herhangi birini kullandıktan sonra geri yerine koymalısınız. Buna kupa, tabak, makas, oje vs. aklınıza gelebilecek her şey dahildir. Daha sonra yaparım düşüncesi dağınıklığın baş sebebidir.



Ürün grupları kurun

Aynı ürünleri tek bir yerde gruplandırmaya özen gösterin. Örneğin deterjanların hepsi bir arada dursun. Takılarınız tak bir yerde olsun. Böylece hem düzenli bir görünüm yaratır hem de aradığınız ürünleri kolayca bulabilirsiniz.



Eşyalarınızı ayırt edin

Tüm eşyaları evde tutacaksınız diye bir kural yok. Kullanmadığınız tüm eşyaları ya ihtiyacı olan birilerine verin ya da atın. Çok fazla kullanmadığınız ürünleri bir kenara kaldırın ve ihtiyaç duydukça çıkarın.



Kutulardan yararlanın

Düzenleyiciler ve boş kutular ev düzeninin en iyi arkadaşlarıdır. Sizin için hatıra olan eşyaları bunlarda saklayabilirsiniz. Makyaj malzemeleriniz, takılarınız vs. için düzenleyicilerden faydalanabilirsiniz. Böylece dağınıklıktan kurtulursunuz.



Dekorasyona dikkat edin

Pek çok dekorasyon ürünleriyle karşılaşmak mümkün fakat bunların hepsini evinize doldurmamalısınız. Çok fazla dekor ürünü evinizde dağınıklığa sebep olurken bir de bunların temizliğiyle uğraşırsınız.